Hlavní obsah

Tipy na super dárky pro školáky

Foto: Thinkstock

Vybrat dárek pro svého školáka můžete už teďFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte doma školáky a s blížícími se Vánocemi ve vás sílí panika, jakým originálním dárkem je letos překvapíte pod stromečkem? Žádný strach! Máme pro vás necelou dvacítku nápadů, které vaše děti určitě potěší. Koho by totiž mohly zklamat třeba instantní akvarijní rybičky, chemická laboratoř nebo Super Notebook…

Článek

1. Kuličková plastelína Play Foam

Ideální dárek pro kreativní děti. S touhle kuličkovou plastelínou se dá vymodelovat všechno, navíc v balení je kromě základních barev spousta doplňků pro dotváření postaviček. A tuhle tvořivou hmotu ocení i maminky. Nemastí, nešpiní a ani se nikam nepřilepí!

Cena: cca 699 Kč

2. Instantní rybičky

Balíček obsahuje mini akvárium, sáček se substrátem a s vajíčky. Ten se smíchá s vodou a do 24 hodin se v něm vylíhnou rybky rodu halančíci, které jsou krásné a pestrobarevné. Balení obsahuje i pytlík s krevetími vajíčky a mořskou solí, pro jejich pěstování. Právě krevetkami se vylíhlé rybičky krmí.

Cena: cca 520 Kč

3. Hra Hezky česky!

Stolní hra, která vaši ratolest i něco naučí. Je to elektronická výuková hračka k osvojení základních pravidel českého pravopisu vyučovaných v 1. až 3. třídě základní školy. Obsahuje 16 listů, na nichž je natištěno 640 slov, do nichž děti doplňují chybějící písmenka.

Cena: cca 223 Kč

4. Chemická laboratoř pro děti

Jak naučit děti chemii? K tomu je určena hra Chemická laboratoř pro děti, která obsahuje vybavení a návody na provedení více než 100 bezpečných a zábavných experimentů. Hra je určena dětem od 10 let.

Cena: cca 599 Kč

5. Malý kouzelník

Máte doma malého obdivovatele Harryho Pottera? Tímhle dárkem mu určitě uděláte velkou radost! Malý kouzelník mu totiž umožní mít moc nad kovovými proužky. Díky tomuto dárku dokáže váš malý Harry Potter ovládat statickou elektřinu a donutí kovové proužky levitovat.

Cena: cca 1249 Kč

6. Létající kruh

Létající kruh Aerobie PRO Ring patřící do Guinessovy knihy rekordů, ve které je o něm opravdu záznam díky nejdelšímu hodu 406 metrů! Jak je to možné? Kruh při letu pracuje na principu teplých vzduchových proudů. Jediným omezením je nepoužitelnost ve vodě, protože neplave. Jinak je to skvělá zábava pro celou rodinu!

Cena: cca 397 Kč

7. Hlavolam Perplexus

Je 3D bludiště, ve kterém hráči manévrují malou kuličkou v labyrintu zavřeném uvnitř plastové koule. Tento hlavolam je zábavný, naučný a navíc zlepšuje jemnou motoriku a koordinaci ruka-oko. Je vhodný pro děti od tří let až po dospěláky.

Cena: cca 599 Kč

8. Strašidelný hrad

Pokud máte doma malé milovníky stavebnic, určitě je potěšíte touto „strašidelnou“ variantou. Členitý hrad je plný tajemných zákoutí, nechybí mu věžičky ani cimbuří. Tato stavebnice Gecco mimo jiné získala i titul Hračkou roku.

Cena: cca 1690 Kč

9. Hello! v koupelně

Dvě nové řady koupelnových doplňků spíše pro mladé slečny s motivem Hello Kitty z kolekce Linea Square patří mezi milé a zároveň praktické dárky. Vybrat si lze z růžové a červené kolekce nebo oblých a hranatých tvarů. Ty obsahují například mýdelník, kelímek na zubní kartáček, dávkovač mýdla, sprchovou koncovku a podobně.

Cena: od 390 Kč

10. Plyšák od skromného Ježíška

Plyšová hračka je dárek, který udělá radost vždycky. A tento medvídek Fabler Björn od Ikea navíc neudělá průvan ve vaší peněžence. Je spolehlivý a byl testován i z hlediska bezpečnosti. Vyrostl do 24 cm a zůstane stále krásně čistý, protože ho lze prát v pračce na 40 stupňů.

Cena: cca 49 Kč

11. Pro malé kuchařky

Zatímco „dospěláckou“ kuchyň Scavolini si vzhledem k jejich cenám může dovolit jen málokdo, její dětská imitace je mnohem dostupnější. Linka je vybavená sporákem, troubou, digestoří, dřezem, myčkou i odkládacími prostory. Na autentičnosti jí dodávají elektronické zvuky připomínající tekoucí vodu z kohoutku. Součástí je i nádobí, příbory i potraviny.

Cena: cca 4139 Kč

12. Super Notebook

Je tu nová řada trojjazyčných dětských Super Notebooků. Jde o komplexní výukové centrum, určené pro děti již od 5 let. Zvládá tři jazyky – češtinu, slovenštinu a angličtinu. Notebook obsahuje až 60 aktivit, mezi které patří například gramatika, matematika, kreslení, psaní, logika, překlady a spousty dalších. Děti mohou vyzkoušet i psaní e-mailu, chatování, bloggování a podobně.

Cena: cca 800 Kč dle obchodu a typu

13. Zvířátkový držák na kartáček

Vtipné držáčky na zubní kartáček od Flamingopark jednoduše přisajte na zrcadlo nebo obklady. S roztomilým jelenem se stane čištění zubů hrou! Sehnat můžete i lvici nebo opičku.

Cena: cca 130 Kč

14. Stroj na výrobu samolepek, Tchibo

Kdo si hraje, nezlobí! Nechte dítě, aby si vyrobilo vlastní samolepky. Použít může předtištěné motivy nebo si udělat návrh vlastní. Sada obsahuje kazety na fólii se šesti metry permanentní lepicí fólie a čtyři archy s předtištěnými motivy.

Cena: cca 500 Kč

15. Taška Love Messenger

Opičku, která provází každý produkt značky Paul Frank, teenageři milují. Červenou taškou Love Messenger ocení každá parádnice. Popruhy mají nastavitelnou délku, na vnitřní straně je kapsa na suchý zip a uvnitř najdete rovnou dvě kapsičky na drobné věci.

Cena: cca 1200 Kč

16. Stylový obal na svačiny

Zapomeňte na nudné sáčky a pořiďte vašemu potomkovi designový obal na svačinu! Kapsa Snack Sack se dá prát, takže ji můžete plnit znova a znova!

Cena: cca 455 Kč

17. Nejen pro loudaly v jídle

Zase je vaše dítě poslední u stolu a dělá s jídlem drahoty? Kupte mu zábavný talířek od Naoko pro malé loudaly! Porcelánový talíř je zdobený „základním“ obličejem, který proměníte na princeznu, myslivce či hodného dědečka zeleninou, špagetami, kousky masa nebo omáčkou. Stačí trocha fantazie, a jídlo začne děti bavit!

Cena: cca 495 Kč

18. Stavebnice pro kutily

Z této stavebnice Seva české výroby je možné postavit funkční vozidla, budovy, letadla, lodě i třeba vlaky. Tato hračka nemá věkové omezení, ale doporučuje se spodní hranice 4 let.

Cena: cca 539 Kč

Související témata:

Načítám