Hlavní obsah

Tipy na víkend: Foodparade v Tróji nebo Hradozámecké noci

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předpověď počasí na poslední prázdninový víkend slibuje tropické letní počasí. Přemýšlíte, co podniknout, kde se osvěžit, schovat před vedrem nebo kde se něco zajímavého dozvědět? Inspirujte se našimi tipy na akce po celé republice.

Článek

Končí letní prázdniny a před námi je víkend, který slibuje ještě parádní tropy. Než se začnete zaobírat realitou všedních dní a trápit děti poznámkami o škole a konci nicnedělání, udělejte si to o víkendu hezké. Vyrazte na některou ze zajímavých akcí, které jsme pro vás po celé republice našli.

Hradozámecké noci

Chcete poznat hrady, zámky a další zajímavé památky trochu jinak? Tak byste měli zjistit, kde se poblíž vás koná Hradozámecká noc  každoroční akce pořádaná Národním památkovým ústavem vždy poslední srpnový víkend.

Zajeďte si třeba na hrad Grabštejn v Libereckém kraji, těšit se můžete například na hrané kostýmované prohlídky. Celodenní program nabídne i hrad a zámek Frýdlant, kde vás čekají noční prohlídky na motivy tajemného příběhu Panna a netvor, a zámek Lemberk, kde ochutnáte, jak se vařilo a stolovalo v dobách minulých. A na Moravě navštivte třeba hrad Šternberk, využijte romantickou večerní prohlídku a těšte se na show.

Foto: Profimedia.cz

V rámci jedné z minulých Hradozámeckých nocí se na stěnu zámku Rožmberk promítala videoprojekceFoto: Profimedia.cz

Foodparade na zámku v Tróji

Rádi ochutnáváte nové pokrmy a nebojíte se světových chutí? Nechodíte do restaurací tak často, jak byste si představovali? Tak si rozhodně nenechte ujít 9. ročník festivalu Foodparade. V sobotu a v neděli se koná v krásných zahradách Trojského zámku.

Nebojte se vzít s sebou deku, abyste měli dostatek pohodlí na ochutnávání všech dobrot. A hledejte také pokrmy s vlaječkou Proženy.cz. Ty si pak totiž budete moci uvařit i doma, podle receptů, které najdete na našich stránkách. Ochutnejte menu skvělých restaurací, vyberte si některý se zábavných workshopů a naučte se grilovat.

Foto: Archiv Foodparade

Proženy.cz jsou jedním z partnerů akce Foodparade, kde můžete ochutnat pochoutky z celého světaFoto: Archiv Foodparade

Kryštof na Bezdězu

Jste milovníci letních hudebních festivalů a ještě byste rádi vyrazili za písničkou, než se léto finálně odporoučí? Vydejte se na hrad Bezděz na festival Hrady CZ. 15. ročník tohoto projektu se během léta uskutečnil na několika českých a moravských památkách.

Program je postaven na vystoupení špiček české a slovenské hudební scény a na Bezdězu tak máte poslední příležitost poslechnout si oblíbené kapely, jako jsou Mirai, Jelen, Arakain s Lucií Bílou a Kryštof. A nezapomeňte si přibalit plavky, protože jen 7 kilometrů od hradu je Máchovo jezero.

Foto: Profimedia.cz

Kapela Kryštof patří k hvězdám letošních Hradů CZ (na snímku frontman Richard Krajčo)Foto: Profimedia.cz

Město lidem České Budějovice

Město lidem, lidé městu je multižánrový festival a letos se v ulicích Českých Budějovic koná již sedmý ročník (30.–31. 8.). Na co se můžete těšit?

Centrum města pokryje několik set metrů živé trávy, ulicemi se budou linout vůně gastronomických dobrot, pražené kávy a čerstvých květin. Kromě návštěvníků vyrazí do ulic i akrobati, zpěváci, muzikanti, herci nebo kadeřníci. Ať jste místní, nebo přespolní, neměli byste chybět, bude to stát za to.

Foto: Profimedia.cz

Zažijte České Budějovice jinak a užijte si veselou letní atmosféruFoto: Profimedia.cz

Cesta jako žádná ze sta

Cestovatelská show Zikmund 100 ve spolupráci se Zoo Plzeň se koná v amfiteátru Lochotín a poslední prázdninovou sobotu jste zváni na dobrodružné objevování světa. Děti se mohou vydat na stezku Po stopách H+Z a plnit řadu úkolů. A večer vystoupí se svou cestovatelskou show Lukáš Socha a Tomáš Vaňourek, kteří se vloni vydali po stopách dvojice Miroslav Zikmund & Jiří Hanzelka. Během devíti měsíců procestovali 32 zemí od Turecka až po Rusko.

A večer pak nepropásněte film Cesta jako žádná ze sta dokumentující životní výpravu Lukáše Sochy s Tomášem Vaňourkem, která rekonstruuje slavnou euroasijskou cestu H+Z z let 1959–1964.

Foto: Profimedia.cz

262 dnů putovali po stopách legend Hanzelky a Zikmunda napříč Asií (vpravo Lukáš Socha, vlevo Tomáš Vaňourek)Foto: Profimedia.cz

Vybrali jste si? Nezapomeňte sledovat počasí!

Reklama

Související témata:

Načítám