Hlavní obsah

Chcete zažít nezapomenutelné léto? Odvažte se s našimi tipy

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Prázdniny oficiálně odstartovaly. Cítíte se uvolněně a chcete se trochu odvázat? Vzduch se tetelí horkem, člověk má chuť večeřet meloun a sklenku bublinek a do práce vyrazit v plážových šatech. Co zažít a zkusit, aby bylo léto 2019 opravdu nezapomenutelné? Zkuste některý náš tip.

Článek

Dva úžasné letní měsíce jsou tu a s nimi i chuť něco bláznivého zažít, bavit se a neřídit se vždy pravidly. Chodit bosy, tančit pod pódiem a jít spát až k ránu, nemyslet na váhu a vytáhnout i odvážné šaty, které jinak nosíte jen v ložnici před zrcadlem. Co jste chtěly v létě udělat, ale zatím nebyl čas nebo kuráž? Inspirujte se našimi deseti tipy na skvělé letní aktivity a pořádně to rozjeďte. Máte před sebou dva horké měsíce, tak ať to stojí za to.

1. Sjet řeku

Hned na úvod se vám orosilo čelo? Nemusíte sjíždět rumunské peřeje a bojovat s pádlem v ruce o život. Vltava (ale i mnoho dalších řek) je naprosto pohodová a zvládne ji i úplný začátečník. (Překvapí vás i klidná Dyje.) Ideální je vyjet s partou, půjčit si raft, na provaz za loď uvázat v lahvi rum s kolou, který se bude ve vodě chladit a užít si nezapomenutelný výlet: přes den výhledy na přírodu okolo řeky, večer zábavu v kempu.

2. Vyrazit na fesťák

V létě máte jistotu, že každý víkend najdete někde po republice hudební festival, kde budou hrát super interpreti, zatančíte si a ochutnáte nějakou festivalovou dobrotu. Užijte si akci už od samotného balení a v outfitech se řádně odvažte, zábrany stranou. Sázka na jistotu je třeba Létofest, Rock for People nebo Benátská!, na které bude mimo jiné Karel Gott slavit osmdesátiny.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Nahoďte sexy outfit a pod pódiem to rozjeďte na vaši oblíbenou kapeluFoto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

3. Bláznivě se zamilovat

Možná nejsou letní lásky typickým začátkem životního vztahu a možná s tím opáleným krasavcem nebudete mít tři děti a hypotéku, ale o to přece vždy jít nemusí. Kdy jindy si nezávazně zaflirtovat než na dovolené, kdy vám to obzvlášť sluší a cítíte se skvěle? A pozor! Bláznivě (znovu) zamilovat se můžete v létě i do svého partnera, na kterého během roku nemáte tolik času, kolik by zasloužil.

4. Půjčit si Vespu a užít si vítr ve vlasech

Když se v roce 1953 v legendárním filmu Prázdniny v Římě projížděla Audrey Hepburn (✝63) na Vespě s Gregorym Peckem (†87) po italské metropoli, miliony žen o tom snily také. A co vy? Neláká vás půjčit si s partnerem na víkend skútr a zajet si stylově na zmrzlinu, na piknik za město nebo na večerní koupání?

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Poznejte město zase trochu jinak a užijte si romantickou projížďku na skútruFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

5. Zapomenout si na koupání plavky

A když jsme u toho koupání... Obvykle se do plavek oblékáte v kabince nebo ve speciálních převlékacích šatech a z představy, že by někdo na pláži zahlédl jen trochu odhalenější dekolt, jdete do mdlob? Tak jedna z položek na seznamu pro odvážné léto musí nutně být koupání na Evu. Klidně to může být po setmění, voda v moři i v rybníce je večer beztak příjemnější. Uvidíte, že to bude mít vzrušující kouzlo. Jen si dobře zapamatujte, kde jste nechali na břehu oblečení.

6. Zajít na film do letňáku

Utekly vám během roku všechny super filmové novinky? Tak to o prázdninách hravě doženete, protože v letních kinech obvykle nehrají premiéry, ale právě tutovky, které už se na plátnech objevily. Sbalte deku, partu kamarádek nebo partnera, nějaké dobré pití a užijte si film pod hvězdami.

Foto: Vera Petrunina, Shutterstock.com

Letní kina mají obrovské kouzlo. Vychutnejte si trháky pod širým nebem v náručí svého milovanéhoFoto: Vera Petrunina, Shutterstock.com

7. Vyjet si naslepo

Ano, můžete týdny předem koupit lístky na vlak, zamluvit ubytování na Šumavě, naplánovat si výletní trasy a udělat rezervaci ve vyhlášené restauraci, kterou jste si už dávno vyhlédli v Gastromapě Lukáše Hejlíka. Nebo můžete narychlo zabalit a vyrazit na blint. Prostě jet na náhodu. A vsaďte se, že to nudě bude vzdálené na míle. Někdy prostě není třeba mít perfektní plán – stačí mít dobrou náladu a perfektní společnost.

8. Zkusit paddleboard

Vždycky jste si při pohledu na štíhlá těla balancující na prkně na řece říkali, že byste to rádi zkusili? A kdy jindy než v létě? A pozor, SUP (Stand Up Paddle Boarding) sice vypadá velmi sexy a cool, ale makačka je to pěkná! Ale nebojte, žádná extrémní kondice se od vás nečeká, je to i pro začátečníky. Krásně se odreagujete, to vám garantujeme!

9. Večeřet buřtíky a zpívat u ohně Dajánu

Celý rok si hlídáte linii a řešíte váhu? V létě se uvolněte a dopřejte si pořádnou mastnou dobrotu přímo z ohně. Neřešte podíl masa v buřtech a už vůbec neřešte, jestli zpíváte falešně. Kytara hraje, vy pějte! Zpívejte z plna hrdla táborákové hity, pozorujte hvězdy a do popela nezapomeňte na závěr večera lupnout pár brambor na snídani.

10. Nasbírat borůvky na nejlepší koláč

Pro někoho možná nejodvážnější tip na konec, vždyť drobenkový koláč jste jedli naposledy od babičky a to byla vyhlášená kuchařka. Z borůvek dělala ty nejnadýchanější knedlíky k obědu, koláč na svačinu a ranní palačinky vám mazala domácí marmeládou samozřejmě z borůvek? K létu patří i nostalgie a vzpomínky na prázdniny u babičky patří mezi nejsilnější.

Také milujete pochoutky z borůvek? Upečte si borůvkový koláč s pavučinkou anebo rychlý nepečený dort s borůvkami. A jestli se vám nechce nic dělat, dejte si borůvkový salát s jahodami.

Reklama

Související témata:
Paddleboard

Načítám