Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pokud přemýšlíte nad originálním pohoštěním pro své kamarádky, které přijdou na kávu. Máme pro vás tip originální toasty.

20 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky světlého toastového chleba
    1
    7
  • 4 kolečka syrečku
    7
  • 100 g slaniny
  • 4 ks vejce
    3
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Na ozdobu
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na pánev rozklepněte vajíčka, žloutky lehce osolte a opepřete a usmažte volská oka. Já mám ráda žloutky syrové a jejich nezdravost mě od toho nijak neodrazuje, takže vajíčku stačí zhruba 3 minuty.

02.

Na plátky toastového chleba položte kousek syrečku, ten překryjte slaninou opečenou na pánvi a vložte asi na 4 minuty do trouby vyhřáté na 180 stupňů, aby se sýr roztekl. Navrch nakonec dejte ještě volská oka a dozdobte petrželkou. Je to paráda!“

Související témata:

Načítám