Hlavní obsah

Tohle jsou 4 otázky o sexu, které ženy trápí, ale bojí se na ně zeptat!

Foto: DenisFilm, shutterstock.com

Pro řadu žen je sex téma, o kterém nejsou schopny moc mluvit. Je to ale škoda, protože k milování patří otevřenostFoto: DenisFilm, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bavit se o sexu je pro mnoho žen obtížné. Jenže když se o něčem nemluví, vzniká kolem toho řada zbytečných trampot. Na co se dámy často bojí zeptat? O tom se rozpovídala britská sexpertka Tracey Cox.

Článek

Říká se, že líná huba, holé neštěstí. A v oblasti milostného života to možná platí dvojnásob. Tracey Cox popsala několik (možná pro řadu z vás zarážejících) otázek, s nimiž se v praxi opakovaně setkala. Možná to prý pomůže dalším ženám, které o těchto věcech nedokážou mluvit.

1. Jak důležitá je láska pro dobrý sex?

Tohle je takový paradox. Klidně můžete mít dech beroucí sex s někým, koho nijak extra nemilujete. A když někoho milujete, vůbec to neznamená, že vám to bude v posteli fungovat. „Ingredience potřebné pro úchvatné milování jsou úplně jiné, než ty, které potřebujete pro láskyplný vztah,“ říká Tracey Cox.

Pro božský sex potřebujete v podstatě jen velký kýbl vzájemné přitažlivosti, silné libido a otevřenou mysl. „Abyste ale mohli někoho milovat, měli byste s ním být napojeni na hlubší emoční, inteligenční i morální rovině a také k sobě musíte pasovat po duševní stránce,“ vysvětluje Tracey Cox.

Ne vždy ale můžete mít obojí. Proto je klidně možné zažít s naprostým pitomcem tři po sobě jdoucí orgasmy, zatímco s tím, koho opravdu hluboce milujete, se horko těžko dopracujete k jednomu.

Foto: DenisFilm, shutterstock.com

Láska a sex? Jsou to vlastně dvě zcela rozdílné věci, které spolu mohou, ale nemusejí souvisetFoto: DenisFilm, shutterstock.com

2. Jsem při sexu hlasitá, mám se ztišit?

Jsou lidé, kteří při slastných okamžicích křičí z plných plic, ale i lidé, kteří jsou potichu i při vyvrcholení. A ani jedněch není víc nebo míň.

Pokud váš přítel patří ale spíš k tišším typům, zatímco vy si ráda zakřičíte, je klidně možné, že ho vaše hlasitost skutečně vyděsí, a že vám vaše nadšení nebude věřit. „Lidé mají obecně tendence nedůvěřovat tomu, co sami nedělají či neznají. A tak může mít váš protějšek pocit, že vaše projevy nadšení jsou tak silné, že ani nemohou být skutečné,“ vysvětluje Tracey Cox. Jste-li tedy v tomto směru rozdílní, není vůbec špatné se vzájemně tak trochu přizpůsobit.

3. Může mě kvůli vibrátoru přestat bavit sex?

Vibrátor je nejefektivnější prostředek k dosažení ženského orgasmu a to je přesně důvod, proč se jeho používání může stát trochu návykovým. „V podstatě stačí k vyvrcholení pár minut, a tak si do ložnice můžete odskočit pokaždé, když si postavíte vodu na kávu. Pokud vypijete denně osm kafí, může to být malinko problém,“ říká Tracey Cox.

Takhle časté používání vibrátoru totiž může zapříčinit dočasné znecitlivění vašich intimních partií, takže na stimulaci partnerem pak vaše tělo nebude reagovat. Riziko je i to, pokud dosahujete orgasmu jen při vibracích, protože si na to váš mozek zvykne a všechno ostatní bude pokládat za jakýsi podvod.

Ale nestává se to vůbec často. „Stejně jako každá nová hračka se jednou omrzí, i vaše nadšení z vibrátoru postupně opadne a bude vám stačit si s ním pohrát jednou denně, ale spíš tak jednou týdně,“ dodává Tracey Cox. V takovém případě nebude váš sexuální život nijak ochuzen, naopak ho obohatíte.

Foto: cob_Lund, shutterstock.com

Ženy a orgasmus, to je velké téma. Pravda je, že dosáhnout ho je pro mnohé dost těžkéFoto: cob_Lund, shutterstock.com

4. Vadí, že se při orgasmu šklebím?

Jedna z klientek Tracey Cox se svěřila s tím, že si z ní její expartner utahoval, že se při orgasmu legračně šklebí. A ona má teď strach, jak na její slastí zkřivenou tvář budou reagovat případní noví milenci.

Podle Tracey Cox je ale tohle úplně normální. „Většina lidí se při orgasmu podivně šklebí a v podstatě platí, že čím víc vášniví jste, tím zvláštněji při vyvrcholení vypadáte,“ říká Tracey Cox. Dobrý sex prostě není slušivý, snad nikdo při něm nevypadá hezky, ale je to právě známka toho, že je kvalitní.

A co vy? Dokážete se o sexu otevřeně bavit?

Reklama

Načítám