Hlavní obsah

Tohle vážně bolí aneb Nejhorší reakce záletníků, když se nevěra provalí

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra může (bohužel) potkat každého. Leckdy poznamená i ty nejstabilnější a dobře fungující vztahy, prostě chybu může udělat kdekdo. Reakce záletníků bývá ale někdy ještě horší než samotná nevěra.

Článek

Říkáte si, že snad nic nemůže být horší, než když zjistíte, že má váš partner jinou? Omyl! Někdy je bolestivější to, jak se muž po odhalení nevěry chová. Tohle jsou nejhorší reakce, kterých se můžete dočkat.

1. Není to pravda

Vaši známí ho viděli s milenkou na horách, jak se líbají na lanovce, i když vám tvrdil, že je se šéfem na služební cestě. Možná jste s jeho bokovkou dokonce mluvila. Našla jste účtenky za šperky a květiny, které jste nikdy nedostala. Prostě máte snad milion nezvratných důkazů, že vám je nevěrný.

A přesto se váš muž stále řídí tím věhlasným „zatloukat, zatloukat, zatloukat“. Bez ostychu vám do očí tvrdí, že to není pravda, že je vám věrný až za hrob a všechno je to jeden velký výmysl, komplot a vaše bujná fantazie.

Co ale s chlapem, který neumí vztyčit hlavu a čelit následkům svých činů? Jak si dál vážit muže, který zapírá jako malý klučina, co se bojí výprasku? Nic! S takovým mužem nenaděláte nic a je snad lepší ho poslat za tou druhou.

2. Je to normální

Monogamie není přirozená. Jsem muž a mám vrozenou potřebu rozsévat. Mám to geneticky zakódované, jsem lovec.

Jakmile se partner začne ohánět těmito „vědeckými“ omluvami nevěry, nemá snad žádná diskuze cenu. Leda byste mu dokázala vysvětlit, že jsme lidé, nikoli zvířátka, takže naše přirozenost není obskočit každou samičku, která projde kolem.

Když tohle zvládnete, gratulujeme. V opačném případě doporučujeme poohlédnout se raději po muži, který víc zaměstnává svůj mozek a méně zip u svého poklopce.

Foto: Billion Photos, Shutterstock.com

Někdy je partnerova reakce ještě horší než nevěra samaFoto: Billion Photos, Shutterstock.com

3. Můžeš si za to sama

Ne vždy je útok nejlepší obrana. Jakmile vám začne záletný partner vysvětlovat, že jste ho v podstatě do cizí postele zahnala (protože s vámi trpěl nedostatkem sexu nebo protože jste ho málo chválila a obdivovala nebo protože mu nerozumíte, případně milenka umí líp vařit a má o dvě čísla větší prsa a číslo menší nohu než vy…), kašlete na to.

Na vztah jsou samozřejmě vždycky dva, a pokud to v něm neklape, jsou na vině opět oba. Ale když je někdo nespokojený, má to říct a s tím, koho miluje, hledat řešení. Ne vzít nohy na ramena a zdrhnout k milence.

4. O nic nešlo

Ale prosím tě, o nic nešlo. Byl to jen úlet. Byl jsem opilý, ani nevím, co jsem dělal. Byl to jen sex, tebe miluju. Tohle jsou takové obligátní fráze, kterými se pánové snaží zlehčit situaci, zmírnit průšvih, který mají.

Jenže říct o nevěře, že to nic nebylo, je jako by vám pilot letadla tvrdil, že sice nefunguje ani jeden motor, ale bude to v pohodě a žádné nebezpečí nehrozí. Nevěra (ať už dlouhodobá, nebo jen chvilkový úlet) vztah velmi silně naruší a leckdy ho pochroumá tak, že už ho nelze opravit. A dokud to partner nezačne brát vážně, nemáte žádnou šanci na její překonání.

Byl vám partner někdy nevěrný? Jaká byla jeho reakce? 

Související témata:

Načítám