Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
02.
Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, na kterém obojí orestujte dozlatova. Přidejte maso, zarestujte a podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. Přidejte na kostičky nakrájená čerstvá rajčata, sterilovaná rajčata, osolte a 30 minut duste.
03.
Česnek utřete se solí a přidejte do omáčky. Dochuťte cukrem, přidejte listový špenát a stáhněte z ohně. Nyní si připravte náplň do těstovin. V míse promíchejte mascarpone, strouhaný parmazán a nasekanou bazalku.
04.
Vytvořte tortellini. Těsto rozválejte a vykrajovátkem tvořte kolečka nebo čtverce. Lžičkou naneste náplň. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a spojte k sobě. Dejte je do vařící vody a Jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové. Tortellini promíchejte s rajčatovou omáčkou a podávejte posypané nasekanou bazalkou.