Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Domácí tortellini s náplní z mascarpone a parmazánu přelité rajčatovou omáčkou plnou masa a zeleniny si určitě zamilujete.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100 g parmazánu
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 ks cibule
  • 250 g hovězího mletého masa
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks rajčat
  • 100 ml bílého vína
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g listového špenátu
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce mascarpone
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

02.

Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, na kterém obojí orestujte dozlatova. Přidejte maso, zarestujte a podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. Přidejte na kostičky nakrájená čerstvá rajčata, sterilovaná rajčata, osolte a 30 minut duste. 

03.

Česnek utřete se solí a přidejte do omáčky. Dochuťte cukrem, přidejte listový špenát a stáhněte z ohně. Nyní si připravte náplň do těstovin. V míse promíchejte mascarpone, strouhaný parmazán a nasekanou bazalku. 

04.

Vytvořte tortellini. Těsto rozválejte a vykrajovátkem tvořte kolečka nebo čtverce. Lžičkou naneste náplň. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a spojte k sobě. Dejte je do vařící vody a Jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové. Tortellini promíchejte s rajčatovou omáčkou a podávejte posypané nasekanou bazalkou.

Načítám