Hlavní obsah

Toužíte po dokonalé pleti? Zkuste tyto zázračné pomocníky

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Každá žena si chce co nejdéle uchovat mladistvou a zářivou tvář. A k tomu je absolutně nezbytné čištění pleti. Čím je důkladnější, tím větší je pravděpodobnost, že v budoucnu nebude nutné podstupovat nejrůznější omlazovací kúry. Jaké nástroje vám v tom pomohou?

Článek

O nutnosti pravidelného odličování či čistění pleti snad někdy slyšela každá žena. Jenže ne pro všechny je každodenní očista prioritou – přitom se jedná jen o několik minut! Výrazné rozdíly na sebe navíc nenechají dlouho čekat. „Důkladné čištění je naprostý základ péče o pleť. Pokud chcete, aby byla zdravá a zářila, musí se pravidelně ošetřovat ráno i večer. Nikdy nechoďte spát neodlíčené,” varuje Zlata Rodin, globální marketingová manažerka značky FOREO.

Největší kosmetický prohřešek

Když jednou za rok padnete do postele únavou a nenajdete sílu dojít do koupelny smýt ze sebe make-up, tak se ráno samozřejmě neprobudíte o deset let starší. Ale i takový jednorázový úlet zanechá následky. „Neodlíčit se před spaním patří k vůbec největším prohřeškům, jaké můžete na své pleti napáchat. V takovém případě totiž během noci nedostane dostatečný prostor k regeneraci a nebude volně dýchat. Druhý den se vám pravděpodobně pomstí mrtvolnou barvou a může se na ní vytvořit akné, nebo dokonce vyrážka,” nabádá Iva Obstová, korektivní dermatoložka z Medicom Clinic.

Abyste měly s čištěním pleti co nejmenší práci, najdete na trhu množství šikovných pomůcek. Všechny jsou na více než jedno použití, takže budete i na populární „zero waste“ vlně. Další plus je, že při jejich použití nepotřebujete téměř žádné kosmetické prostředky – můžete si tedy pleť čistit zcela bez chemie, pokud o to stojíte. Nezní to skoro jako zázrak?

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Pořádný odpočinek si zaslouží i vaše pleť a pod vrstvou make-upu to není možnéFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Čisticí kartáčky

Sonické kartáčky fungují na principu speciální vibrační technologie (využívají ji i kartáčky na zuby) – je to velmi šetrný a zároveň účinný způsob čištění, který lehce promasíruje pleť. Vibrační hlavice mohou být jak silikonové, tak z nylonových štětin. Rotační kartáčky čistí s pomocí otáčejících se hlavic. Oba druhy zlikvidují nečistoty a přitom jemně odstraňují odumřelé kožní buňky, takže pleť po takovém ošetření mnohem lépe vstřebává séra a krémy.

Foto: Archiv firmy

Sonický čisticí kartáček FOREO LUNA 2, 5399 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Čisticí sada se sonickou technologií Imetec Bellissima 5167 Pure & Light (prodává Datart), 761 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Rotační kartáček Remington Reveal Compact FC500 (prodává Notino), 929 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Rotační přístroj Philips VisaPure Advanced, 5499 KčFoto: Archiv firmy

Konjakové houbičky

Speciální čisticí houbičky na první pohled připomínají lufu nebo pemzu a pocházejí z Asie. Jsou stoprocentně přírodní – vyrábějí se z vláken hlízy rostliny zmijovec (Amorphophallus konjac). Rostlina je tvořena z 97 % vodou, roste ve velmi vysokých nadmořských výškách, takže ji míjí jakékoliv znečištění, a má jedinečné složení s množstvím minerálních látek. Houba je sama o sobě velmi tvrdá, ale stačí ji namočit a hned změkne, po vyschnutí znovu ztvrdne. Dá se dezinfikovat horkou vodou, přesto je lepší ji po měsíci dvou vyměnit za novou. Hloubkově čistí, odstraňuje odumřelé buňky a hydratuje. Můžete použít čisticí gel, ale vůbec ho není zapotřebí. Houbička se hodí i pro nejcitlivější pleť a používat ji lze každý den, protože je velmi jemná.

Foto: Archiv firmy

Konjaková houba s regeneračním červeným jílem, Douglas, 189 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Konjaková houba s bambusovými vlákny a dřevěným uhlím, Mini Pure Konjac (prodává Biooo), 215 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Konjaková houba s extraktem ze zeleného čaje, Barbara Hofmann (prodává Folly), 288 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Konjaková houba, Yves Rocher, 149 KčFoto: Archiv firmy

Látkové odličovací ubrousky i rukavice

S přispěním těchto pomocníků odstraníte make-up, linky i voděodolnou řasenku – a vše, co k tomu budete potřebovat, je voda. Umožňuje to speciální mikrotechnologie, která při doteku s pokožkou přitahuje nečistoty na jejím povrchu jako magnet. Žínky i rukavice jsou výborné i na nejjemnější pokožku a po použití je stačí jen vyprat v mýdlové vodě nebo pračce. Vydrží od tří měsíců až po několik let.

Foto: Archiv firmy

Opakovaně použitelný odličovací ubrousek, Make Up Eraser (prodává Sephora), 490 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Jemná rukavice z mikrovlákna, Yves Rocher, 290 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Odličovací rukavice Glov (prodává Douglas), 417 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Odličovací žínka z mikrovlákna, Dedra, 69 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám