Hlavní obsah

Trend, který sluší i v zimě: Květinové motivy!

Foto: Marie Bartošová

Karolíně květinový vzor opravdu sluší. Nebojte se ho ani vy!Foto: Marie Bartošová

Reklama

Zatímco spousta trendů nepřežije déle než jednu sezonu, rozkvetlá móda se jen tak nevzdává a tvrdošíjně se vrací do hry. A pozor – květinové potisky nepatří jen k létu. Nosit je můžete 365 dní v roce.

Článek

Že se v obchodech květiny rozpínají téměř každé jaro a léto, není žádnou novinkou. Florální motivy ale stále častěji plní i kolekce pro podzim/zimu. Pokud proto patříte mezi jejich fanynky, nenechte se limitovat počasím a užívejte si jich, jak je libo. Pět stylových variant si vyzkoušela naše čtenářka Karolína.

Saténová bunda

Trendy kouskem, který bude slušet vašemu šatníku, je saténová, květy posetá bundička se zipem. Stylista ji zkombinoval s úzkými fialovými kalhotami, slušela by jí ale i sukně, kterou by lehounká bunda odlehčila a dodala jí na neformálnosti.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: bundička (Lindex, 999 Kč), kalhoty (H&M, 799 Kč), kabelka (Lindex, 899 Kč), boty (Zara, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Šach mat!

Květinové motivy se prolínají také s trendy nadcházejícího jara, jako je v tomto případě kombinace černé a bílé a motiv šachovnice. Volnou halenku nejlépe vyvážíte slim fit kalhotami, můžete ji i zakasat do pouzdrové sukně.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: halenka (Topshop, 1375 Kč), džíny (F&F, 599 Kč), boty (F&F, 799 Kč), psaníčko (stylisty)Foto: Marie Bartošová

Rozkvetlé šaty

(Pod)zimní květiny se často objevují na tmavších podkladech a nejinak jsou na tom tyto šaty. Pokud se nebojíte barev, klidně k nim odvážně natáhněte červené punčocháče.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (F&F, 999 Kč), bunda (Mango, 2699 Kč), punčocháče (Calzedonia, 210 Kč), boty (Zara, 1999 Kč), náušnice (F&F, 169 Kč)Foto: Marie Bartošová

Květiny nejen pro romantičky

Květinové potisky si rozhodně nemusí užívat jen zasněné romantičky. Delší top stylista doplnil černou koženou bundou a legínami, podpatky tentokrát vynechal. Výsledek je všechno, jen ne něžný.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: top (Topshop, 1375 Kč), bunda (Lindex, 1499 Kč), legíny (Calzedonia, 249 Kč), boty (Guess by Marciano, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Jako panenka

Dáváte-li naopak přednost ženskosti, zaručeně oceníte šaty s širší sukní a nekonečným počtem květinek. Zatímco samotné šaty působí poměrně křehce, verze se zářivým sáčkem je více současná a sebevědomá.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Topshop, 1375 Kč), sako (Zara, 1499 Kč), pásek (čtenářčin vlastní), boty (Zara, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Baví vás květinové potisky? S čím je kombinujete nejraději? Napište nám!

Styling: Dušan Bebčák

Vizáž: Julie Dabravolskaya (SURFACE, profesionální škola vizážistů)

Děkujeme Botanické zahradě Praha (Nádvorní 134, Praha 7 – Troja, www.botanicka.cz) za umožnění focení ve Skleníku Fata Morgana!

Reklama

Načítám