Hlavní obsah

Trend podzimu 2018? Mikina, a to k čemukoli!

Foto: Kaponia Aliaksei, Shutterstock.com

Foto: Kaponia Aliaksei, Shutterstock.com

Reklama

Mikiny jsou často jen součástí domácího nebo sportovního oblečení. To je ale škoda, protože díky nim dostane outfit úplně jiný šmrnc. Jak je kombinovat, aby vypadaly dobře i do města?

Článek

V módě byste měly především experimentovat. Jen tak zjistíte, co vám sluší, a naopak jaký trend nechat odvát stejně rychle, jako se objevil. U mikin je to však jiné. Jsou součástí vašich šatníků v podstatě nepřetržitě. Jak z nich udělat originální kousek outfitu a nevypadat, že se právě vracíte z túry nebo posilovny?

Doplňky až na prvním místě

Vezměte si k mikině klidně do ruky malou kabelku, která na první pohled pasuje jen k malým černým. Nebojte se ani okatějších náušnic nebo náramků. To bude ta prvá závěrečná tečka. Díky správně zvoleným doplňkům nebude vypadat celý outfit sportovně a mikina k sukni nepatřičně.

Nechcete-li vypadat, že jdete zrovna ze cvičení, obujte si místo tenisek okované kontíkové „boots“. Jestliže je ale sportovní styl vaší srdcovkou, zkuste mohutné „ugly sneakers“. Pokud si pořídíte mikinu v oversized střihu, v dolní části outfitu uberte na objemu. To znamená, spíš než volné boyfriend džíny zvolte slimky, které opticky prodlouží siluetu a s mikinou budou tvořit pěkný kontrast (více v článku Zvony, slimky, boyfrendy: Jaký typ džín sluší vaší postavě?).

Při vymýšlení outfitů s mikinami se můžete inspirovat street stylem z letošních fashion weeků, které ve světových metropolích proběhly během září. Co zaujalo nás?

S kabátem i sakem

Podzim a mikina s kapucí k sobě neodmyslitelně patří. Je hřejivá, budete se cítit jako v bavlnce a v kombinaci s dvouřadým kabátem budou tvořit trendy pár. Oblékněte ji klidně i pod kožený křivák, džísku nebo i sako. Vrstvit můžete i pod mikinou, v chladnějších dnech uvítáte hřejivý rolák. Volte ho v kontrastnějších barvách, ať vynikne.

Foto: Profimedia.cz

Fashion Week v Londýně (vlevo) a v PařížiFoto: Profimedia.cz

Se sukní nebo bez

K mikině nemusíte nosit jen kalhoty, osvěžující kombinaci bude tvořit s pouzdrovou, ale i áčkovou sukní. Jde jen o to, pohrát si s tvarem vaší postavy. Máte-li figuru hrušky, vezměte áčkovou plisovanou sukni a k ní mikinu ve zkrácené délce. Tím dáte co největší důraz na pas, který odpoutá pozornost od problémových partií, což jsou boky. Naopak jste-li jablko, zvolte jako vršek upnutější střih mikiny, aby zbytečně nerozšiřovala, a sukni vezměte pouzdrovou. Nebojte se mikinu zakasat do sukně, pokud to půjde.

Můžete si pořídit i oversized kousek s prodlouženou délkou, ten bude slušet hlavně vysokým a útlým ženám. A pokud budete hodně odvážné, noste dlouhou mikinu jako šaty – dohromady s kozačkami nad kolena.

Foto: Profimedia.cz

Fashion Week v MiláněFoto: Profimedia.cz

Odhalte pas

Mikina, která odkrývá břicho a záda, není do chladných dnů příliš praktická, to uznáváme. Ale stojí za to! Dokonalou siluetu vytvoří v kombinaci s upnutými džínami do pasu nebo pouzdrovou sukní. A když si přes sebe přehodíte kabát nebo trenčkot, zima vám nebude.

Foto: Profimedia.cz

Fashion week v Paříži (vlevo) a v MiláněFoto: Profimedia.cz

Kombinujte barvy

Nebojte se barev a kombinujte i zdánlivě nekombinovatelné. Například fialovou mikinu a oranžovou sukni. Řekly byste, že budete vypadat dobře? A vážně ano! Nebo naopak zůstaňte jen u jedné barvy a vyzkoušejte monochromatický outfit. Ten můžete poskládat z kousků stejné barvy nebo poskládat dohromady její různé odstíny. Jakou barvu zvolíte, je už na vás.

Foto: Profimedia.cz

Fashion Week v MiláněFoto: Profimedia.cz

Řekněte to mikinou

Letos se vrátila do módy okatá loga a nápisy, o kterých jsme už psali zde. Pořiďte si buďto značkový kousek, nebo si vyberte z nabídky takový nápis, který vás nějakým způsobem definuje nebo se vám prostě líbí.

Tím mikina dostává sportovnější nádech, ale i tak se bude hodit jak k sukni a džínám, tak i k teniskám a lodičkám. Záleží na jaký styl máte zrovna náladu. Pokud jste ale duší i srdcem elegantní, hledejte mikiny jednoduchého střihu a bez kapuce, například poseté perličkami.

Foto: Profimedia.cz

Fashion week v LondýněFoto: Profimedia.cz

Tipy, kam pro mikinu vyrazit

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Stradivarius, 349 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): oboje H&M, 349 Kč, 249 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Calvin Klein Jeans, 3299 Kč, prodává Zoot; Adidas, 1817 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda, 449 Kč, prodává Zoot; Only, 849 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Gate, 548 Kč; Urban Classics, 1297 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Nosíte rády mikiny? 

Reklama

Související témata:

Načítám