Hlavní obsah
4,0
(7)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Milujete jemné rybí maso a neradi trávíte přípravou pokrmů moc času? Pak je pro vás tenhle recept jako dělaný. Tresku jen zlehka obděláte a pak už se sama peče, zatímco vám se sbíhají sliny z lákavé rozmarýnové vůně. Rychlá a zdravá večeře skoro bez práce.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks tresky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 70 g parmazánu
  • 200 g žampionů
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Rybí filety z obou stran potřete olejem, osolte, zakápněte citronovou šťávou a opepřete. Troubu předehřejte na 200 °C. Filety na pánvi zprudka orestujte v rozehřátém olivovém oleji a vložte do ohnivzdorné zapékací mísy. Posypte strouhaným parmezánem, přidejte pokrájené žampiony, nasekaný rozmarýn a deset minut zapečte.

02.

Podávejte s čerstvým bílým pečivem, focacciou či vařeným bramborem a kousíčkem másla.

Máte rádi bělomasé ryby, anebo si spíš dopřejete lososa?

Načítám