Hlavní obsah

Treska na rozmarýnu zapečená s parmezánem

Hodnocení:
(5)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Milujete jemné rybí maso a neradi trávíte přípravou pokrmů moc času? Pak je pro vás tenhle recept jako dělaný. Tresku jen zlehka obděláte a pak už se sama peče, zatímco vám se sbíhají sliny z lákavé rozmarýnové vůně. Rychlá a zdravá večeře skoro bez práce.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 filety z tresky
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva
  • 70 g strouhaného parmazánu
  • 200 g žampionů
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
Článek

Postup

Krok 1: Rybí filety z obou stran potřete olejem, osolte, zakápněte citronovou šťávou a opepřete. Troubu předehřejte na 200 °C. Filety na pánvi zprudka orestujte v rozehřátém olivovém oleji a vložte do ohnivzdorné zapékací mísy. Posypte strouhaným parmezánem, přidejte pokrájené žampiony, nasekaný rozmarýn a deset minut zapečte.

Krok 2: Podávejte s čerstvým bílým pečivem, focacciou či vařeným bramborem a kousíčkem másla.

Máte rádi bělomasé ryby, anebo si spíš dopřejete lososa?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.