Hlavní obsah
3,0
(211)
 

Jemná, nadýchaná a hlavně jednoduchá bublanina patří k létu – a to snad stejně neodmyslitelně jako sluníčko a válení se v trávě. Upečte si ji spolu s Daškou Malou podle jejího seriálu Sladká tečka na Stream.cz.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 30 × 20 cm
  • 250 g polohrubé mouky
  • 270 g cukru moučka
  • 250 g másla
  • 6 ks vejce
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička citronové kůry
  • 500 g třešní
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
Článek

Postup

01.

Do robotu dejte máslo a přidejte k němu moučkový cukr, žloutky a citronovou kůru. Vše vyšlehejte do světlé pěny. Pak přidejte i mouku s kypřicím práškem. Nechte znovu promíchat a jakmile se vše spojí, přidejte zakysanou smetanu. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Přidejte ho ke směsi a opatrně zapracujte.

02.

Těsto nalijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Uhlaďte stěrkou, aby se dostalo do všech okrajů.

03.

Nakonec obalte třešně v kukuřičném škrobu. Škrob zajistí, aby všechny třešně během pečení neklesly ke dnu, ale byly naopak pěkně rozvrstvené po celé výšce bublaniny. Půlku takto obalených třešní nasypte na těsto a prsty je lehce přimáčkněte. Druhou půlku nasypte na povrch a už nezamačkávejte. Pečte přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 175 stupňů.

04.

Že je hotovo, poznáte, když do bublaniny zapíchnete špejli, na kterou těsto nelepí.

Patří třešňová bublanina i k vašemu létu? 

Reklama

Načítám