Hlavní obsah

Třešňová bublanina patří k létu. Upečte si ji i vy!

Hodnocení:
(162)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Jemná, nadýchaná a hlavně jednoduchá bublanina patří k létu – a to snad stejně neodmyslitelně jako sluníčko a válení se v trávě. Upečte si ji spolu s Daškou Malou podle jejího seriálu Sladká tečka na Stream.cz.

Ingredience pro:
1 formu o velikosti 30 × 20 cm
  • 250 g polohrubé mouky
  • 270 g cukru moučka
  • 250 g másla
  • 6 vajec
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička citronové kůry
  • 500 g vypeckovaných třešní
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
Článek

Postup

Krok 1: Do robotu dejte máslo a přidejte k němu moučkový cukr, žloutky a citronovou kůru. Vše vyšlehejte do světlé pěny. Pak přidejte i mouku s kypřicím práškem. Nechte znovu promíchat a jakmile se vše spojí, přidejte zakysanou smetanu. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Přidejte ho ke směsi a opatrně zapracujte.

Krok 2: Těsto nalijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Uhlaďte stěrkou, aby se dostalo do všech okrajů.

Krok 3: Nakonec obalte třešně v kukuřičném škrobu. Škrob zajistí, aby všechny třešně během pečení neklesly ke dnu, ale byly naopak pěkně rozvrstvené po celé výšce bublaniny. Půlku takto obalených třešní nasypte na těsto a prsty je lehce přimáčkněte. Druhou půlku nasypte na povrch a už nezamačkávejte. Pečte přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 175 stupňů.

Krok 4: Že je hotovo, poznáte, když do bublaniny zapíchnete špejli. Pokud se na ni těsto nelepí, bublanina je hotová.

Patří třešňová bublanina i k vašemu létu? 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama