Hlavní obsah
3,5
(11)
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Co s přebytkem třešní? Do koláče s kokosem s nimi! Už se vám sbíhají sliny?

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Těsto
  • 150 g hery
  • 120 g cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 3 ks vejce
  • 120 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 g zakysané smetany
Navrch
  • 50 g cukru krupice
  • 200 g kokosu
  • 200 g zakysané smetany
  • 500 g třešní
Článek

Postup

01.

Změklou heru vyšlehejte s cukrem a vejci. Přidejte sůl, polohrubou mouku, prášek do pečiva a zakysanou smetanu.

02.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy. Na vše nasypte vypeckované třešně a dejte péct na 25 minut do trouby při 180 stupních Celsia.

03.

Poté formu vyjměte, potřete korpus směsí ze zakysané smetany, kokosu a cukru, vraťte do trouby a nechte při 200 stupních asi 15 minut tvořit kokosovou čepici.

Další dobroty s kokosem naleznete v našem článku.

Reklama

Související témata:

Načítám