Hlavní obsah
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Že z třešní děláte jen bublaninu? Zkuste i něco jiného. Návštěva bude mít boule za ušima!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
Koláč
  • 1 miska třešní
  • 1/2 hrnku sušených třešní
  • 3 lžíce rumu
  • 140 g polohrubé mouky
    1
  • 1 lžička prášku do pečiva
    1
  • 115 g másla
    7
  • 115 g cukru moučka
  • 3 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sušené třešně si den předem naložte do rumu. Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Do mísy dejte máslo s cukrem a ušlehejte do bílé pěny. Poté postupně přidávejte po jednom vajíčka a dobře vyšlehejte. Přilijte rum i se sušenými třešněmi a zapracujte. Přidejte veškeré sypké suroviny, po troškách zapracujte do těsta.

02.

Do formy dejte větší polovinu těsta, nahoru polovinu třešní. Přidejte zbytek těsta a jako poslední vrstvu zbylé třešně. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca hodinu.

Související témata:

Načítám