Článek
Postup
Krok 1: Trhané maso nejsnadněji připravíte z kuřecích prsou – stehna jsou sice šťavnatější, ale je pak více práce s jejich obíráním.
Koření i maso můžete obměňovat dle své chuti, hodí se i vepřová plec či krkovice, hovězí krk a plec nebo krůtí prsa
Krok 2: Maso z obou stran osolte a opepřete a ve velkém hrnci opečte na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndejte stranou.
Maso nejprve dozlatova opečte
Krok 3: Ve výpeku nyní dozlatova opečte i nadrobno pokrájenou cibuli, během restování ji dost osolte. Přidejte nasekaný česnek, papriku, oregano a chilli podle chuti.
Poté ve výpeku orestujte cibuli
Krok 4: Vmíchejte protlak a nechte vteřinku rozvonět. Zasypejte cukrem, do hrnce vraťte maso, zalijte půl litrem vody nebo tak, aby bylo ponořené, a pod pokličkou ho asi hodinu duste úplně doměkka.
Spolu s protlakem a kořením vše poduste doměkka
Krok 5: Kuře vyndejte na velký talíř a dvěma vidličkami nebo trhacími vidlicemi na maso (nejlevnější jsem našla v Hornbachu, ale seženete i v e-shopech Kulina nebo Kitchenette) ho natrhejte na vlákna.
Pokud trhané maso připravujete častěji, vyplatí se vám investovat do trhacích vidlic (moje stály kolem 250 Kč)
Krok 6: Maso vraťte do hrnce, prohřejte s omáčkou a vmíchejte limetovou šťávu. Podle chuti dosolte a můžete podávat!
Pak už maso jen vraťte k omáčce a dochuťte limetkovou šťávou
Krok 7: Já maso servírovala s černými burgerovými houskami, listem salátu, plátky rajčete a majonézou rozmixovanou s kouskem naložené červené řepy.
Kuřecí maso jsem servírovala s řepnou majonézou a zeleninou v černých burgerových houskách
Tip: Takto připravené maso je skvělé i k zamrazení – uvařte ho z větší dávky a vždy tak budete mít po ruce skvělý základ jídel.
Doma si připravíte burgery jako v žádné restauraci!
Trhané maso je skvělé nejen v máslových houskách, ale i v tortille, rizotu, těstovinách či sendvičích.