Článek
Postup
01.
Trhané maso nejsnadněji připravíte z kuřecích prsou – stehna jsou sice šťavnatější, ale je pak více práce s jejich obíráním.
02.
Maso z obou stran osolte a opepřete a ve velkém hrnci opečte na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndejte stranou.
03.
Ve výpeku nyní dozlatova opečte i nadrobno pokrájenou cibuli, během restování ji dost osolte. Přidejte nasekaný česnek, papriku, oregano a chilli podle chuti.
04.
Vmíchejte protlak a nechte vteřinku rozvonět. Zasypejte cukrem, do hrnce vraťte maso, zalijte půl litrem vody nebo tak, aby bylo ponořené, a pod pokličkou ho asi hodinu duste úplně doměkka.
05.
Kuře vyndejte na velký talíř a dvěma vidličkami nebo trhacími vidlicemi na maso ho natrhejte na vlákna.
06.
Maso vraťte do hrnce, prohřejte s omáčkou a vmíchejte limetovou šťávu. Podle chuti dosolte a můžete podávat!
07.
Já maso servírovala s černými burgerovými houskami, listem salátu, plátky rajčete a majonézou rozmixovanou s kouskem naložené červené řepy.
Tip: Takto připravené maso je skvělé i k zamrazení – uvařte ho z větší dávky a vždy tak budete mít po ruce skvělý základ jídel.
Trhané maso je skvělé nejen v máslových houskách, ale i v tortille, rizotu, těstovinách či sendvičích.