Hlavní obsah

Trhané kuřecí maso do burgerů, těstovin, rizota i tortill

Hodnocení:
(68)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
nízká

Trhané maso je prostě geniální – snadné na přípravu i suroviny, variabilní v použití a perfektně šťavnaté i z kuřecích prsíček! Vše si navíc můžete připravit předem a v den D už jen ohřát, takže se skvěle hodí i na večírky. Jak na tuhle dobrotu, vám ukážeme hezky krok za krokem!

Ingredience pro:
6 porcí
Na maso
  • 1 kg kuřecích prsou
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 cibule
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce oregana
  • 3 stroužky česneku
  • chilli
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce přírodního cukru
  • 1/2 limetky
Článek

Postup

Krok 1: Trhané maso nejsnadněji připravíte z kuřecích prsou – stehna jsou sice šťavnatější, ale je pak více práce s jejich obíráním.

Foto: Jakub Jurdič

Koření i maso můžete obměňovat dle své chuti, hodí se i vepřová plec či krkovice, hovězí krk a plec nebo krůtí prsa

Krok 2: Maso z obou stran osolte a opepřete a ve velkém hrnci opečte na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndejte stranou.

Foto: Jakub Jurdič

Maso nejprve dozlatova opečte

Krok 3: Ve výpeku nyní dozlatova opečte i nadrobno pokrájenou cibuli, během restování ji dost osolte. Přidejte nasekaný česnek, papriku, oregano a chilli podle chuti.

Foto: Jakub Jurdič

Poté ve výpeku orestujte cibuli

Krok 4: Vmíchejte protlak a nechte vteřinku rozvonět. Zasypejte cukrem, do hrnce vraťte maso, zalijte půl litrem vody nebo tak, aby bylo ponořené, a pod pokličkou ho asi hodinu duste úplně doměkka.

Foto: Jakub Jurdič

Spolu s protlakem a kořením vše poduste doměkka

Krok 5: Kuře vyndejte na velký talíř a dvěma vidličkami nebo trhacími vidlicemi na maso (nejlevnější jsem našla v Hornbachu, ale seženete i v e-shopech Kulina nebo Kitchenette) ho natrhejte na vlákna.

Foto: Jakub Jurdič

Pokud trhané maso připravujete častěji, vyplatí se vám investovat do trhacích vidlic (moje stály kolem 250 Kč)

Krok 6: Maso vraťte do hrnce, prohřejte s omáčkou a vmíchejte limetovou šťávu. Podle chuti dosolte a můžete podávat!

Foto: Jakub Jurdič

Pak už maso jen vraťte k omáčce a dochuťte limetkovou šťávou

Krok 7: Já maso servírovala s černými burgerovými houskami, listem salátu, plátky rajčete a majonézou rozmixovanou s kouskem naložené červené řepy.

Foto: Jakub Jurdič

Kuřecí maso jsem servírovala s řepnou majonézou a zeleninou v černých burgerových houskách

Tip: Takto připravené maso je skvělé i k zamrazení – uvařte ho z větší dávky a vždy tak budete mít po ruce skvělý základ jídel.

Foto: Jakub Jurdič

Doma si připravíte burgery jako v žádné restauraci!

Trhané maso je skvělé nejen v máslových houskách, ale i v tortille, rizotu, těstovinách  či sendvičích.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.