Hlavní obsah

Těstoviny, kterým nelze odolat? Zkuste ty s hovězím, lososem či chorizem!

Foto: Mona Martinů

Jednoduché tipy na těstoviny? Tyhle zvládne každý a přitom chutnají jako z italské restaurace!

Trápíte se tím, co neustále vařit k večeři? Vsaďte na jistotu v podobě těstovin! Inspirujte se našimi třemi tipy, všechny chutnají skvostně, jsou snadné a z mála surovin. Začít můžete hned dneska!

Článek

I když do těstovin přidáte jen pár ingrediencí a trochu sýru, pochutnáte si. Jsou totiž lahodné samy o sobě (a ty domácí obzvlášť, recept na ně najdete zde), a vy už je můžete jen zdokonalovat a hledat kombinace, které vám budou chutnat nejvíce. My pro vás dnes máme tři tipy, které jsou poctivé, velmi dobré a pořádně vás zasytí.

Těstoviny s hovězím a chilli

Na 4 porce potřebujete:350 g těstovin, 400 g hovězí roštěné, 4 stroužky česneku, 100 g sušených rajčat, 2 chilli papričky, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, pažitku na ozdobu

Foto: Mona Martinů

Jednoduchá kombinace hovězího masa, chilli papriček a česneku je sázkou na jistotu. Muži budou tyhle těstoviny milovat!

Postup: V pánvi zvolna rozpalte olivový olej a dejte na něj pomalu opékat česnek nakrájený na plátky. K česneku přidejte maso nakrájené na nudličky, osolte, opepřete (nejlépe čerstvě namletým pepřem) a opečte ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak k němu přidejte nasekané chilli papričky a sušená rajčata, promíchejte, pánev přikryjte pokličkou a za občasného promíchání nechte dusit, dokud maso nebude krásně měkké.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a vmíchejte ke směsi, společně prohřejte a podávejte ozdobené chilli papričkou nebo nasekanou pažitkou.

Těstoviny se zeleninou a chorizem

Na 4 porce potřebujete: 350 g těstovin, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 velkou mrkev, 200 g choriza, 100 g parmezánu, hrst čerstvé bazalky, sůl, pepř

Foto: Mona Martinů

Na tyto těstoviny vám stačí minimum ingrediencí, chorizo příjemně pálí, zelenina zase celé jídlo osvěží

Postup: Pánev rozpalte a dejte na ni opékat chorizo nakrájené na co nejmenší kousky. Až chorizo pustí tuk, přidejte k němu oškrábanou mrkev pokrájenou na půlkolečka a řapíkatý celer na plátky. Oheň stáhněte a směs opékejte, dokud nebude zelenina krásně měkká. Těstoviny uvařte na skus, smíchejte je se směsí a s parmezánem nastrouhaným na jemno. Na pánvi vše prohřejte, aby se parmezán rozpustil a vše krásně propojil, a dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.

Těstoviny s lososem, rukolou a rajčaty

Na 4 porce potřebujete: 350 g těstovin, 300 g čerstvého lososa, 250 g cherry rajčat, 100 g rukoly, ½ citronu, 2 stroužky česneku, mořskou sůl, čerstvě mletý pepř, 4 lžíce parmezánu, 2 lžíce oleje

Foto: Mona Martinů

Jemný losos s pikantní rukolou, šťavnatá rajčata a aromatický sýr vás dostanou

Postup: V pánvi rozpalte olej a dejte na něj opékat lososa zbaveného kůže a nakrájeného na kostky asi 2 x 2 cm. Oheň stáhněte na co nejmenší plamen a k rybě přidejte prolisovaný česnek a celá cherry rajčata. Vše společně opékejte, dokud nebudou rajčata úplně měkká a nezačne jim praskat slupka. Těstoviny uvařte podle návodu a při slévání si odložte půl hrnku vody, ve které se vařily. Přidejte je k lososovi a rajčatům, přilejte vodu a důkladně promíchejte. Vše ochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu. Na závěr vmíchejte rukolu a parmezán a podávejte.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 1. Pánev Tefal s nepřilnavým keramickým povrchem v bílé barvě, ve které se dá díky pokličce i dusit. 2. Biopan pánev s odnímatelnou rukojetí vám umožní i pečení v troubě, takže hravě nahradí zapékací misku. 3. Červená pánev Tefal s extra nepřilnavým povrchem, na kterém zaručeně nic nepřipálíte

Jaké variace na těstoviny má nejraději vaše rodina? Zkoušeli jste si je doma vyrobit?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.