Článek
I když do těstovin přidáte jen pár ingrediencí a trochu sýru, pochutnáte si. Jsou totiž lahodné samy o sobě (a ty domácí obzvlášť, recept na ně najdete zde), a vy už je můžete jen zdokonalovat a hledat kombinace, které vám budou chutnat nejvíce. My pro vás dnes máme tři tipy, které jsou poctivé, velmi dobré a pořádně vás zasytí.
Těstoviny s hovězím a chilli
Na 4 porce potřebujete:350 g těstovin, 400 g hovězí roštěné, 4 stroužky česneku, 100 g sušených rajčat, 2 chilli papričky, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, pažitku na ozdobu
Postup: V pánvi zvolna rozpalte olivový olej a dejte na něj pomalu opékat česnek nakrájený na plátky. K česneku přidejte maso nakrájené na nudličky, osolte, opepřete (nejlépe čerstvě namletým pepřem) a opečte ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak k němu přidejte nasekané chilli papričky a sušená rajčata, promíchejte, pánev přikryjte pokličkou a za občasného promíchání nechte dusit, dokud maso nebude krásně měkké.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a vmíchejte ke směsi, společně prohřejte a podávejte ozdobené chilli papričkou nebo nasekanou pažitkou.
Těstoviny se zeleninou a chorizem
Na 4 porce potřebujete: 350 g těstovin, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 velkou mrkev, 200 g choriza, 100 g parmezánu, hrst čerstvé bazalky, sůl, pepř
Postup: Pánev rozpalte a dejte na ni opékat chorizo nakrájené na co nejmenší kousky. Až chorizo pustí tuk, přidejte k němu oškrábanou mrkev pokrájenou na půlkolečka a řapíkatý celer na plátky. Oheň stáhněte a směs opékejte, dokud nebude zelenina krásně měkká. Těstoviny uvařte na skus, smíchejte je se směsí a s parmezánem nastrouhaným na jemno. Na pánvi vše prohřejte, aby se parmezán rozpustil a vše krásně propojil, a dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.
Těstoviny s lososem, rukolou a rajčaty
Na 4 porce potřebujete: 350 g těstovin, 300 g čerstvého lososa, 250 g cherry rajčat, 100 g rukoly, ½ citronu, 2 stroužky česneku, mořskou sůl, čerstvě mletý pepř, 4 lžíce parmezánu, 2 lžíce oleje
Postup: V pánvi rozpalte olej a dejte na něj opékat lososa zbaveného kůže a nakrájeného na kostky asi 2 x 2 cm. Oheň stáhněte na co nejmenší plamen a k rybě přidejte prolisovaný česnek a celá cherry rajčata. Vše společně opékejte, dokud nebudou rajčata úplně měkká a nezačne jim praskat slupka. Těstoviny uvařte podle návodu a při slévání si odložte půl hrnku vody, ve které se vařily. Přidejte je k lososovi a rajčatům, přilejte vodu a důkladně promíchejte. Vše ochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu. Na závěr vmíchejte rukolu a parmezán a podávejte.
Jaké variace na těstoviny má nejraději vaše rodina? Zkoušeli jste si je doma vyrobit?