Hlavní obsah

Tupé nůžky? Nabruste si je sami! Máme 6 tipů

 

Reklama

Také se vztekáte pokaždé, když vezmete do ruky tupé nůžky? S tím je konec! Máme pro vás šest možností, jak tuto situaci vyřešit. A, světe div se, nebudete k tomu potřebovat žádná speciální udělátka.

Článek

Speciálních brousků na nože existuje hned několik druhů, ovšem nůžky stojí tak trochu bokem. Nepřijde vám, že se na ně zapomíná? Nemusíte být zrovna profesionální krejčí či švadlena, abyste je brali do ruky skoro denně. Jenže když s nimi spíš pižláte, než stříháte, je to k vzteku.

Sesbírali jsme v redakci několikery tupé nůžky (věřte, nebyla to taková potíž) a pustili se do experimentování. Ve starých moudrých knihách jsme našli hned několik skvělých rad, přidali k nim pár moderních doporučení a výsledek jsme natočili na video.

V zásadě fungují všechny metody, jen u některých je třeba dávat pozor, abyste se nezranili (zavařovačka klouže a zatoulané kousky nastříhané drátěnky se rády zapichují do nohy). Navíc je třeba brát všechny uvedené způsoby broušení trochu s rezervou – přece jen jde o domácké postupy. Vylepší pocit ze stříhání, ale nenaostří nůžky tak jako profesionální brusírna.

Znáte nějaké další postupy, jak nabrousit nůžky v klidu domova? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám