Hlavní obsah

Tvarohové knedlíky ze 4 surovin

Hodnocení:
(346)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Kde se vzala představa, že ovocné knedlíky jsou něco složitého? Na oblíbené tvarohové vám stačí jen 4 ingredience (přičemž jedna z nich je sůl), čerstvé nebo mrazené ovoce (skvělé jsou třeba borůvkami) a chvilka času. Tak nám věřte, a vyzkoušejte je!

Ingredience pro:
2 porce
Na knedlíky
  • 250 g tučného tvarohu v alobalu
  • 140 g dětské krupičky
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
  • ovoce
K podávání
  • moučkový cukr
  • rozpuštěné máslo
Článek

Postup

Krok 1: Tvaroh smíchejte s krupičkou, vejcem a špetkou soli a uhněťte. Těsto nechte asi 15 min odležet, aby krupice nabobtnala. Pokud nemáte krupičku, dejte asi 150 g hrubé mouky.

Krok 2: Ovoce (já dala jahody, ale hodí se i meruňky, zralé švestky nebo drobné ovoce z mrazáku) omyjte a osušte, aby na něm těsto drželo. Vezměte do ruky kuličku těsta, zploštěte ji a jahodu do ní zabalte. Stačí poměrně tenká vrstva, těsto se při vaření netrhá, jen dávejte pozor, aby ovoce nikde nečouhalo.

Krok 3: Knedlíky vhoďte do vroucí vody a vařte asi 3 minuty od momentu, kdy vyplavou na hladinu. Jeden můžete na zkoušku rozkrojit. Podávejte s rozpuštěným máslem a moučkovým cukrem nebo zakysanou smetanou, strouhaným perníkem, nadrobeným tvarohem či opečenou strouhankou.

Foto: Autorka

Máslem a cukrem nešetřete!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.