Hlavní obsah

Typologie dětí podle horoskopu: Jaké je to vaše?

Foto: Profimedia

Jaké vlastnosti nadělilo sluneční znamení vašemu dítěti? Víme!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle toho, v jakém znamení se vaše dítě narodí, můžete odhadnout, jak se k němu chovat, co ho bude bavit. Hvězdy vám ale také poradí, kde být třeba ráznější i na čem mu nejvíc záleží! Chcete to zjistit?

Článek

Astrologie je samozřejmě mnohem komplikovanější než pouhé určení slunečního znamení. Z toho příliš přesnou charakteristiku nevyčtete, pomůže vám spíše na míru sestavený kompletní horoskop. Přesto i sluneční znamení napoví mnohé o základních rysech osobnosti.

Co prozradí o vašem dítěti?

Dítě Beran (21. 3.–20. 4.) – neunavitelný aktivista

Malí Beránci jsou takoví hyperaktivní cvrčci – nepostojí na místě, neustále si s něčím hrají, něco dělají. Je důležité tuhle jejich energii nějak vybít, nejlépe sportem, ve kterém Berani obvykle vynikají. Ale pozor, samozřejmě může být vaše dítě aktivní i jinak – myšlenkově, kreativně. Pokud sportovat nechce, nenuťte ho. Navíc malí Beránci rádi rozhodují, vedou a šéfují. V partě dětí se z nich často stává hlavní kápo, mají přirozenou autoritu. Hlavní rada zní: zabavte ho. Když se začne nudit, zblázníte se.

Dítě Býk (21. 4.–21. 5.) – klidný flegmatik

Dítě ve znamení Býka je kliďas, který se do ničeho nežene, nikam nespěchá – potřebuje vnější motivaci od vás. Nemá příliš rádo změny, je z nich nervózní, bojí se. První návštěva školky tak nebývá zrovna poklidná. Malí Býčci mají rádi smyslové prožitky, rádi se budou patlat v barvách, pomáhat vám s vařením, vyvalovat se na sluníčku. Dopřejte jim mnoho podnětů. Kromě toho se snadno a rádo učí hospodařit – kupte mu prasátko, kde si může spořit, nadchne ho to.

Foto: Profimedia

Malí Blíženci rádi čtou. S pěknou knížkou jako dárkem nikdy neuděláte chybuFoto: Profimedia

Dítě Blíženci (22. 5.–21. 6.) – přelétavá dušička

Ačkoli jsou Blíženci přirozeně chytří a zvědaví, známky ve škole tomu nemusí odpovídat. Špatně se totiž soustředí, zkuste se tedy zaměřit na rozvoj této dovednosti. Bývají schopní v mnoha oborech a v pozdějších letech se u Blíženců často vyskytne problém s výběrem zaměření – baví je totiž všechno. Tyto děti rády čtou, zásobte je tedy dostatkem literatury – dejte si pozor na svůj výběr. Dokážou si totiž zapamatovat skoro všechno a doslova to zopakovat v tu nejnevhodnější chvíli.

Dítě Rak (22. 6.–22. 7.) – citlivý mazel

Malí Ráčci jsou křehké bytosti plné citu a laskavosti. Jsou to ty děti, které rády pomáhají mamince při čemkoli, baví je starat se o mladší sourozence a klidně i v pozdějším věku si přijdou pro pusu a pomazlení. Raci jsou pečovatelé, proto je vhodné jim koupit nějaké zvířátko, nebo jim alespoň svěřit vlastní truhlík či záhonek s květinami. Věřte, že si s obojím poradí. Jsou citliví na konflikty a neumí odpouštět lež a zradu – buďte k nim raději vždy upřímní.

Dítě Lev (23. 7.–22. 8.) – hrdé sluníčko

Dítě ve znamení Lva je přesně tím malým rošťákem, na kterého se nedokážete zlobit. I když provede nějakou lumpárnu, vzápětí se přizná, omluví a udělá na oplátku něco hezkého, nesnáší totiž lži a nespravedlnost. Jsou takovými sluníčky, vyzařují optimismus, radost a energii. Rádi se předvádějí, na rodinných oslavách často zpívají, recitují nebo tančí, každou historku promění v malé divadelní představení. Puberta bývá náročná, protože jsou skálopevně přesvědčeni o vlastní pravdě za všech okolností.

Foto: Profimedia

Pokud máte doma dítě narozené v Raku, užijete si láskyplných projevů dosytostiFoto: Profimedia

Dítě Panna (23. 8.–22. 9.) – rezervovaná dokonalost

Pokud je váš potomek Panna, zřejmě nijak přílišně nevyjadřuje své emoce, nechodí se tulit a od druhých si udržuje odstup. Panny svou lásku často vyjádří spíš obrázkem nebo tím, že vám připraví snídani. Touží po dokonalosti, proto nesnáší improvizaci, tohle dítě si vždy vše chce pečlivě připravit, a pokud mu to není umožněno, cítí se nesvé. Má velmi logické myšlení, často exceluje v matematice, ale i celkově ve škole. Rádo vysvětluje a pomáhá druhým, často doučuje spolužáky – a dělá mu to radost.

Dítě Váhy (23. 9.–23. 10.) – společenský estét

Už velmi brzy si malé Váhy chtějí vybírat oblečení podle sebe, a ne podle toho, co jim připravila maminka. Mají cit pro barvy a estetiku obecně, baví je krása a kultura – berte je na nejrůznější výstavy a představení, dokážou to ocenit a bude je to bavit. Kromě toho milují lidi, mají spoustu kamarádů a nejspíš u vás bude často někdo přespávat. Umožněte to, bez svých přátel je toto dítko nešťastné a cítí se osaměle, potřebuje k životu parťáky.

Dítě Štír (24. 10.–22. 11.) – skrytá citlivka

Ačkoli se to nezdá, malí Štírci jsou velmi citlivé duše a potřebují se cítit milováni a chtěni. Nechávají si své pocity často pro sebe, ale v jejich nitru to vře. Dávejte si pozor na to, co jim říkáte, protože jsou náchylní k výbuchům vzteku, které vám budu připadat nesmyslné, ale vždy značí to, že dítěti bylo ublíženo. Jsou velmi tvůrčí v nejrůznějších ohledech – od hudby přes kreslení až po rukodělné výrobky. Dopřejte jim možnost tuto kreativitu projevit.

Foto: Profimedia

Střelci se nebudou na hřišti nuditFoto: Profimedia

Dítě Střelec (23. 11.–21. 12.) – upovídaný rošťák

Malí Střelci jsou živá, upovídaná dítka, která se dokážou seznámit s kýmkoli, vlastně neznají stud. Každého si získají svou přímou otevřeností, inteligencí a smyslem pro humor. Často stojí za nejrůznějšími žertíky a lumpárnami, nemyslí je ale zle – chtějí pobavit sebe i vás. Odmalička mají problém s autoritami, pokud narazí na netolerantního pedagoga, nepovede se jim ve škole dobře. Jsou chytří a šikovní, ale úkol jim musí být zadáván jako volba, a ne jako diktát z pozice silnějšího.

Dítě Kozoroh (22. 12.–20. 1.) – ambiciózní samotář

Děti narozené ve znamení Kozoroha málokdy tvoří střed kolektivu, raději tráví čas samy a po svém, případně často ve společnosti starších dětí – nechte je. Bývají totiž vývojově napřed, velmi chytré a intelektuálně zaměřené. Kozorozi jsou hodně orientovaní na výkon, chtějí být nejlepší – a také jsou, umí dřít a vypracovat se. Bývají hvězdami školních olympiád, později třeba studují několik vysokých škol. Chtějí do života vykročit s co největším náskokem před ostatními.

Foto: Profimedia

Je vaše dítko svérázné za každých okolností? A není narozené ve Vodnáři?Foto: Profimedia

Dítě Vodnář (21. 1.–20. 2.) – svérázný originál

Malí Vodnáři si prostě dělají věci po svém. Často s vámi nesouhlasí už jen z principu, musí mít přece na všechno svůj názor. Chtějí se odlišovat, být sví, často si tak hledají bláznivé koníčky nebo neobvyklý styl oblékání. Jsou velmi přímí a upřímní, řeknou všechno tak, jak si myslí. Nemají mnoho přátel, ale ty, které k sobě pustí, pak budou bránit a přátelit se s nimi celý život. Dejte prostor jejich jinakosti, a překvapí vás svou originalitou a nápady.

Dítě Ryby (21. 2.–20. 3.) – citliví snílci

Rybky v sobě mají hodně soucitu a emocí, často pláčou i kvůli drobnostem. Rády se nechávají opečovávat a rozmazlovat. Mají silný vztah ke své rodině a domovu a často nechtějí jezdit na výlety a tábory bez rodičů až do pozdějšího věku. Nenuťte je! Umí se starat – o všechny kolem sebe, ať je to mladší sourozenec, nemocná maminka nebo postarší sousedka přes chodbu. Mají laskavé srdce a nikdy by nikomu vědomě neublížily, vaším úkolem je připravit je na to, že ve světě nejsou jen hodní lidé.

V jakém znamení se narodilo vaše dítě? Odpovídá základním charakteristikám, nebo je úplně jiné?

Reklama

Načítám