Hlavní obsah

Ukázkově pevné hýždě: S těmito cviky jsou vaše!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta mužů se shodne, že nic není víc sexy než pevné ženské hýždě v upnutých džínách. Na tom, abyste měly zadek, na který je radost pohledět, se dá zapracovat. Pomoci vám k němu mohou tyto cviky!

Článek

Dřepy a výpady. To je klasa mezi cviky na hýždě, jež každý nepochybně zná. Problém u těchto pohybů je ale nepřirozené zatížení pohybového aparátu. A například pro ty, kteří trpí na bolestivost kolen, je prakticky nemožné je provádět.

Cviky, které pro vás připravila instruktorka pilates Eva Behenská z pražského Elixír studia, jsou nejen ke kloubům, ale i k vaší páteři maximálně šetrné. A přitom nejsou o nic méně efektivní, spíše naopak.

„Všechny cviky jsou koncipovány tak, aby respektovaly přirozené zakřivení páteře a svaly efektivně podporovaly správné držení těla. Proto jsou pozice a cviky vizuálně primitivní. Avšak když je budete dělat správně, ve správném postavení, se správnou pozicí pánve, budete aktivovat hluboký stabilizační systém těla, který pomáhá odbourávat bolesti zad, a ještě pracovat hýžďovými svaly tak, aby se skutečně zapojily,“ komentuje sestavu Eva Behenská.

Sestava se zdá jednoduchá, ale když ji celou provedete správně, bude vás pěkně bolet nejen zadek, ale i stehna. Vyzkoušíte ji?

Reklama

Načítám