Hlavní obsah

Utáhněte si opasky! Módní scénu obsadily zavinovací kabáty

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Reklama

Pátráte po módním kousku, který nepodléhá zubu času a stane se dominantou vašeho šatníku na několik let? Pak je vlněný kabát na zavazování, připomínající trenčkot Audrey Hepburn (†63) v slavném snímku „Snídaně u Tiffanyho“ (1961), teplejší variantou přesně toho, co hledáte.

Článek

Patří k trendům, které přehlídkovým molům vévodí již mnoho dekád, a v obchodech nikdy nevisí na ramínkách moc dlouho. Ženy je zkrátka milují. Není se čemu divit, vždyť svým nositelkám přinášejí spoustu výhod. Zavinovací či zavazovací kabáty dokážou zvýraznit siluetu, sluší téměř každé postavě a díky absenci knoflíků ušetří čas při oblékání.

Správný výběr na zimu

Přestože jsou slušivým prvkem hlavně jarní a podzimní sezony, svou službu zastanou při správné kombinaci také v chladnějším počasí. Kabáty na zavazování se prodávají i s vysokým límcem, který nahradí přítomnost teplé šály. (Zůstanete-li i tak věrné pořádnému zachumlání, podívejte se na video, jak si maxišálu uvázat na 7 způsobů.) A pokud si pořídíte kousek z vlněného materiálu, ochrání vás před mrazem i ofouknutím.

Lekce stylingu

Přidružený pásek můžete nahradit jiným – skvěle vypadá například kožený či provázkový. Jakmile pozměníte vázání, rázem ozvláštníte i celý outfit. Dbejte však na to, aby opasek korespondoval stylem nebo barvou s další částí vašeho modelu.

Foto: Nicoleta Ionescu, Shutterstock.com

Originální pásek od kabátu můžete vyměnit za jinou alternativu, kterou již máte doma – a nový look je na světěFoto: Nicoleta Ionescu, Shutterstock.com

Pro různé příležitosti  

Zavinovací kabát unosíte opravdu kamkoliv. Hodí se k obyčejným džínám a tričku, ale i k společenskému oděvu, a některé typy dokonce i k večerním šatům. Jestliže vám tedy podobný kousek ve skříni stále ještě chybí, je možná nejvyšší čas popřemýšlet nad jeho koupí. A třeba si vyberete právě z naší nabídky.

S vysokým límcem 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mint & berry (prodává Zalando), 3650 Kč. Zara, 3299 Kč Foto: Archiv firem

S velkými kapsami 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bruuns Bazaar (prodává Zalando), 6860 Kč. Zara, 3999 KčFoto: Archiv firem

Sněhová královna

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 3999 Kč. Reserved, 1799 Kč Foto: Archiv firem

Zkrácená verze

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 3999 Kč. H&M, 1499 Kč Foto: Archiv firem

S kožešinovým límcem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Only (prodává Zoot), 2799 Kč. Zara, 2999 KčFoto: Archiv firem

Županovitý střih

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 3499 Kč. H&M, 1499 Kč Foto: Archiv firem

A jaké kabáty preferujete vy? Najdou si zavinovací modely místo i ve vaší skříni? 

Reklama

Související témata:

Načítám