Hlavní obsah

V hlavní roli: ženský klín!

Foto: Thinkstock

Vagina skrývá mnoho zdrojů potěšeníFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lasturka, mušlička, Venušin pahorek. Nejrůznějších pojmenování pro vaginu znáte asi hodně. Ale kolik toho o ní doopravdy víte? Jak je dlouhá, jak velký je klitoris, jak má vypadat „atraktivní" ženský klín a z čeho mají ženy největší mindráky? To všechno se dozvíte v následujícím článku.

Článek

Je fascinující, jak dokonalým dílem přírody vagina je. Je zdrojem potěšení pro ženy i muže, dokáže se velikostně přizpůsobit různě velkému mužskému údu a také zvládne i takovou dřinu, jako je porod.

Vagina v číslech

Průměrná délka pochvy je zhruba deset centimetrů, přičemž nejvíce citlivá je na začátku. Nejdůležitější pro vzrušení jsou podle sexuologa Petra Weisse první tři centimetry.

Její šířka v klidovém stavu je asi 2,5 centimetru, ale díky své elasticitě se dokáže při sexu až třikrát zvětšit. A skutečně je pro míru vzrušení velikost penisu v podstatě nedůležitá, pokud samozřejmě nejde o patologické extrémy. Rozdíl pár centimetrů pochva nepozná.

Klitoris – tlačítko na rozkoš

Snad nejúžasnější "součástkou" vaginy je klitoris. Jeho jedinou funkcí je totiž vytváření sexuálního vzrušení. Je to vlastně takový miniaturní penis, který při vzrušení také tuhne. Velká část klitorisu je schovaná pod stydkými pysky a vidět je většinou jen žalud poštěváčku. Jeho celková délka je něco přes dva centimetry, velikost žaludu se nejčastěji pohybuje kolem tří až pěti milimetrů.

Jak vypadá „hezká" vagina?!

Štíhlá postava připomínající kytaru, pevná ňadra, ideálně dlouhé husté vlasy, velké oči a smyslné rty. Jednoduše obraz dokonale krásné ženy. Ale jak má vypadat její klín? „Nikdo to nikdy nespecifikoval, ale mezi ženami i muži je rozšířená představa, že by měl vypadat jako buchtička. Tedy plné a pevné velké stydké pysky a malé stydké pysky, které odnikud nevykukují,“ popisuje sexuoložka a psycholožka Laura Janáčková.

Skalpel, prosím

Nespokojenost s vaginou pak ženy přivádí i k plastickým chirurgům, kteří toho dnes umí už vážně hodně. Od modelace velkých stydkých pysků, přes zmenšování malých stydkých pysků a úpravy poševního vchodu až k rekonstrukci panenské blány. „Některé zákroky mohou mít i funkční důvody, ale většinou jde o důvody psychologické. Ženy plastickou operací genitálu často reagují například na stárnutí, protože stejně, jako se objevují vrásky a povolují prsa, mění se například i stydké pysky,“ vysvětluje Laura Janáčková. Podle ní proto některé ženy podstupují plastickou operaci genitálu jako součást celkového omlazení. Mezi facelift a liposukci tedy vměstnají i úpravu klína.

Foto: Thinkstock

I ženy mají starosti se vzezřením svého genitáluFoto: Thinkstock

Když je operace potřeba

Existují ale i reálné fyzické důvody k plastické úpravě genitálu. Problémy mohou mít ženy například s příliš velkými malými stydkými pysky, které dokážou zkomplikovat milostný život. „Při souloži může docházet ke vtlačování malých pysků penisem do vaginy, a to je pro ženu bolestivé. A nepříjemné pocity mohou zažívat i muži,“ vysvětluje Laura Janáčková.

A jak to máte s vaší vaginou vy?

Reklama

Související témata:

Načítám