Hlavní obsah

V mikině do kanceláře i na rande: nakombinujte ji podle vašeho stylu, nikdy nešlápnete vedle

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Reklama

Pandemie prolomila hranice mezi módou na doma a do města, a proto jsou mikiny neoddělitelnou součástí outfitů nejen do posilovny. Koukněte na čtyři inspirace, které unosíte právě teď.

Článek

Jestli si něco ponecháme v šatníku z dob pandemie a lockdownů, jsou to jednoznačně mikiny. Vyřeší ranní situaci, když nevíte co na sebe, nemáte náladu na žádné experimenty a potřebujete se především cítit v teple a pohodlně. Outfit s mikinou ale rozhodně nemusí působit rezignovaně nebo nudně. Díky široké nabídce si můžete hrát s různými délkami (crop nebo naopak prodloužená), zvolit mikinu s kapucí, bez nebo hodně oversized, můžete ji zakomponovat do elegantního looku. Pokud mikiny milujete jako já, následující kombinace vás budou bavit.

Béžová elegance

Béžová barva je sofistikovaná a jinak sportovní mikinu promění v elegantnější kousek. A navíc rozzáří pleť. Eleganci ještě znásobíte díky pouzdrové midi sukni. Kratší verze mikiny se bude dobře nosit ke kouskům do pasu, kam ji můžete i podle nálady zakasat. Outfit je jako stvořený pro kozačky, takže si ještě užijte dny, je kdy můžete nosit.

Foto: Archiv firem

1. Prošívaný kabát Bonprix, 1249 Kč; 2. Úpletová sukně Massimo Dutti, 1895 Kč; 3. Náušnice Lindex, 199 Kč; 4. Kozačky Tamaris, 1840 Kč; 5. Mikina Zara, 449 KčFoto: Archiv firem

Studentská léta

Parametry pro nejvíc trendy mikinu? Volný střih s logem univerzity – a je jedno, že na Harvard jste zrovna nechodili. Dotáhněte studentský styl do dokonalosti a doplňte ji kalhotami s pukem. Široké jsou aktuálně v kurzu, nicméně ani cigaretovými nic nezkazíte. A jak ještě mikinu povýšit z domácího oblečení na kousek, který oblečete klidně i do práce? Doplňte ji šperky, zvolte klidně zlaté náušnice i prstýnky.

Foto: Archiv firem

1. Vlněný kabát Mango, 3999 Kč; 2. Tenisky Converse, 1829 Kč, prodává About You; 3. Sada tří párů náušnic Bershka, 199 Kč; 4. Kalhoty Lindex, 1299 Kč; 5. Rolák Mohito, 299 Kč; 6. Mikina H&M, 399 KčFoto: Archiv firem

V barvě roku

Fialová vládne a je jedno, jestli si pořídíte přesný odstín barvy roku Very Peri nebo podobnou variantu. Velmi si rozumí s dalšími pastelovými barvami – například se světle modrou. Pro zajímavější styling můžete pod mikinu obléct košili nebo rolák jako v předchozím outfitu a dát prostor fantazii i v oblasti punčocháčů. Co zkusit ty poloprůsvitné s puntíky?

Foto: Archiv firem

1. Trenčkot Sinsay, 699 Kč; 2. Kruhové náušnice s kamínky Lindex, 199 Kč; 3. Mikina JDY, 600 Kč; 4. Džínová zavinovací sukně Noisy May, 699 Kč, prodává ZOOT; 5. Punčocháče Calzedonia, 289 Kč; 6. Kotníkové boty Badura, 2499 Kč, prodává CCC Foto: Archiv firem

Na volný čas

Ve skříni se vám neztratí ani prodloužená mikina, která je extrémně pohodlná. Díky její délce ji můžete bez obav zkombinovat s legínami, třeba se žebrováním, které patří mezi aktuální trendy. Na objemnou mikinu se vám bude nejlépe vrstvit trendy vesta.

Foto: Archiv firem

1. Mikina LeGer, 1399 Kč, prodává About You; 2. Tenisky Puma, 1579 Kč, prodává About You; 3. Legíny H&M, 299 Kč; 4. Vesta Reserved, 999 Kč; 5. Kšiltovka New York Yankees, 840 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám