Hlavní obsah

Vanilková bábovka s náplní

Hodnocení:
(0)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Čekáte návštěvu a rádi byste připravili nějakou dobrotu k zakousnutí? Máme pro vás skvělý tip na vanilkovou bábovku s náplní. Vyzkoušejte ji a nebudete litovat!

Ingredience pro:
1 bábovku
  • 6 vajec
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrnek teplého mléka
  • 250 g lískooříškové pomazánky
  • 1 hrst jahod
  • hrubá mouka na vysypání
  • máslo na vymazání
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 180 °C. Vajíčka a cukry vymíchejte do nadýchané hladké pěny. Postupně vsypte procezenou mouku a prášek do pečiva a nakonec vlejte olej a teplé mléko. Vše důkladně promíchejte.

Krok 2: Půlku těsta nalejte do formy, pak rovnoměrně nalejte změklou pomazánku a vlejte zbytek těsta. Těsto je dost tekuté, takže bábovku dejte péct hned, jak nalejete těsto, aby všechna pomazánka neprotekla na dno formy. Pečte asi 50 minut. Podávejte s čerstvými jahodami nebo jiným ovocem.

Jen slyšíte vanilka a už se vám sbíhají sliny? Pak zkuste tyto další tři vanilkové dobroty.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek