Hlavní obsah

Dárek, který ho nenechá spát!

Foto: shutterstock.com

Nápad na originální dárek je tady!Foto: shutterstock.com

Reklama

Chcete opravdu originální vánoční dárek? Ale nápad stále nepřichází? Pak čtěte dál! Naše tři tipy vaše blízké určitě dostanou a mile překvapí. Anebo si o nějaký napíšete Ježíškovi vy?

Článek

Už nikdy nezaspíte!

Jedním z našich tipů je lampička, která má v sobě integrovaný budík a rádio, setkat se můžeme i s anglickým označením Wake-up Light. Kdo ji doma má, prý už nikdy nezaspí. Výrobce totiž vycházel z průzkumu, ve kterém se devět z deseti lidí přiznalo, že zmáčknou budík dřív, než jsou pořádně probuzeni a schopni vstát z postele. Pak ještě zavřou oči na minutku, ze které je raz dva hodina. Zvlášť v zimě, kdy je venku ještě tma.

To by se s „lampičkovým“ budíkem stát nemělo. Lampička se totiž začne postupně rozsvěcovat třeba půl hodiny před tím, než zazvoní samotný budík. Tělo se tak postupně, aniž bychom se probudili, připravuje na to, že bude vzhůru. Je to podobné, jako kdyžvenku vychází slunce. A podle psychologů i méně agresivní, než protivné drnčení budíku do tmy.Ale ani zvonění nás nemusí děsit. U tohoto přístroje si lze totiž vybrat třeba buzení zpěvem ptáků nebo šumění větru. Cena přístroje značky Philips začíná na 2999 korunách.

Foto: ALBUMteam

Digitální fotoalbum je český výrobekFoto: ALBUMteam

Fotoalbum na cesty

Digitální fotoaparáty zjednodušily focení, a tak se z dovolené nebo krásných víkendů vracíme se stovkami, někdy i tisíci obrázků. Ty pak překopírujeme do počítače v pracovně, a tím to končí. Těch, co si z nich dělají papírové fotografie a poctivě je zařadí do alba, je už zoufale málo. Až doteď.

V obchodech se totiž objevilo první digitální fotoalbum – pozor nejde o fotorámeček, který je na trhu už delší dobu. Vypadá jako malý notebook, váží necelé půlkilo a zobrazují se na něm obrázky ve velikosti 10x15 centimetrů. Vejde se do něj až čtyřicet tisíc fotografií. Výhodou je i to, že už nepotřebujeme počítač jako mezistupeň, protože do alba se fotky nahrávají přímo z fotoaparátu, ale i mobilu, prostřednictvím USB kabelu, SD karty nebo flash disku.Poté je lze samozřejmě kopírovat, mazat a vytvářet různé složky a podsložky. Neslouží ale jen k zábavě, dá se použít i k firemní prezentaci.Po nabití baterie vydrží tři hodiny. Cena alba, které vyrábí česká firma ALBUMteam, je 3999 korun.

Foto: Singer Ariete

Udělějte si svoji cukrovou vatuFoto: Singer Ariete

Cukrovou vatu si děti udělají samy!

Zatímco v dospělosti berou některé z nás vaření jako nutné zlo, děti tato činnost baví. A zvlášť, když si připraví něco dobrého (a nezdravého), jako je cukrová vata! Jde to snadno, když mají výrobník vaty, navíc zdobený Disney figurkami.

K „vaření“ jim stačí obyčejný krystalový cukr a případně potravinářské barvivo. Přístroj na pár minut předehřejeme a poté vypneme. Do středu rotační hlavy nasypeme odměrku cukru a barvivo. Zmáčkneme tlačítko a po pár minutách začnou v míse poletovat chuchvalce cukrové vaty. Pak stačí vzít špejli a namotávat tak dlouho, pokud není obláček „tak akorát“, tedy v podání dětí hodně velký. Přístroj na výrobu cukrové vaty nabízí společnost Singer Ariete a stojí na Mall.cz 1270 korun.

Krásné Vánoce!

Reklama

Související témata:

Načítám