Hlavní obsah

Jak tráví prezidentský pár Vánoce? Kolik druhů cukroví peče Eva Pavlová? To a mnohem více ve videocastu Dáma a švihák!

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dáma České republiky Eva Pavlová je pravidelným hostem exkluzivního videocastu Milana Šteindlera Dáma a švihák aneb Kávu, nebo čaj? Pozvání tentokrát přijal i její manžel prezident Petr Pavel a společně prozradili, jaké dodržují vánoční tradice a co mají ke štědrovečerní večeři.

Článek

Eva Pavlová přiznává, že si na roli první dámy stále ještě zvyká. O to příjemnější pro ni bylo povídání o Vánocích. „Držíme klasické české ladovské Vánoce. Jsem na ně zvyklá od dětství. Mám ráda advent. Vyzdobený byt, který provoní pomeranče, purpura a vánoční cukroví,“ svěřila se herci a moderátorovi pořadu Dáma a švihák Milanu Šteindlerovi.

Kolik peče Eva Pavlová cukroví?

První dáma také prozradila, že v minulosti pekla hodně druhů cukroví, ale nakonec zjistila, že se u nich doma stejně jedí jen tři. Tušíte, které to jsou? A s pečením má své zkušenosti i prezident. Prozradil, že vaří a peče rád, ale tak trochu ve stylu pejsek s kočičkou. „Upekl jsem jednou linecké. Mělo to ohromnou výhodu. Nikdo to nejedl a cukroví jsem měl jen sám pro sebe. Bylo vynikající,“ pochlubil se Petr Pavel moderátorovi a vy se ve videocastu dozvíte, proč tomu tak bylo.

Štědrovečerní večeře v duchu české klasiky

A jak vypadá prezidentské štědrovečerní menu? „Dáváme přednost české klasice. Eva má ráda kapra a bramborový salát, já spíš uvítám vinnou klobásu s bramborovou kaší,“ prozradil prezident. U Pavlových se servíruje i rybí polévka, do které přidává paní domu jednu neobvyklou ingredienci. Chcete vědět jakou? Možná budete překvapeni. Během Vánoc se u Pavlových těší oblibě také zelňačka. I do té dává první dáma pro někoho trochu neobvyklé ovoce. Dost možná je to tím, že pochází ze Šumperska, kde má tento druh zelňačky tradici.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Prezidentský pár si povídal s hercem Milanem Šteindlerem ve videocastu Dáma a švihákFoto: David Neff, Seznam Zprávy

O dárky píšou Ježíškovi

Na otázku Milana Šteindlera, jestli věřil Petr Pavel na Ježíška, prezident odpověděl: „Ježíšek existuje!“ Prezidentský pár prozradil, že se dárky nepřekvapují, ale píšou si o konkrétní Ježíškovi. „V určitém věku už má člověk všechno. Je to spíš o maličkostech, kterými si uděláme radost.“

Paní Eva si v dětství představovala Ježíška jako Mikuláše, který nosí dárečky oknem během večeře. „Vždycky jsem si říkala, že to dělá naschvál a pak uletí pryč,“ směje se. Jejího manžela zase až tak nezajímalo, jak Ježíšek vypadá, ale spíš to, jestli pod stromečkem něco nechá. A z jakého vánočního dárku měli oba největší radost v dětství? I to svěřili divákům.

Vánoční přípravy jsou na paní Evě

„Myslím, že je dobré dát ženě prostor. Proto vezmu psa a jdu na Štědrý den ven,“ prozradil Petr Pavel a dodal, že se moc do příprav nezapojuje. „To, co vymyslí, udělám,“ přiznal se smíchem. A proč nepouští kapra zpátky do řeky? I na to najdete odpověď ve třetím díle videocastu.

Seznam Zprávy uvádějí videocast Dáma a švihák aneb Kávu, nebo čaj? - pořad Milana Šteindlera s první dámou České republiky Evou Pavlovou. Sledujte exkluzivně na Seznam Zprávách nebo Streamu, poslouchejte na Podcasty, Spotify, Apple Podcasts a v dalších podcastových aplikacích.

Související témata:
Videocast Dáma a švihák
Milan Šteindler

Načítám