Hlavní obsah

Vánoční proměna paní Marie (84): Nikdy jsem se nelíčila!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdy se nelíčila ani nebyla na kosmetice. Zřejmě proto chtěla Marie (84) z Litoměřic letos k Vánocům vyzkoušet změnu image se vším všudy. Podívejte se, jak se jí sen splnil!

Článek

Sympatická Marie žije v domově se sociální péčí v Litoměřicích a v květnu příštího roku oslaví úctyhodné 85. narozeniny. Celý život pracovala v koželužnách, kde také bydlela. Má čtyři děti, 11 vnoučat a 16 pravnoučat. Prodělala infarkt a má za sebou také srdeční bypass, ovšem energie, dobré nálady a milých úsměvů má stále na rozdávání víc než dost.

Foto: Greta Blumajerová

Paní Marie před proměnouFoto: Greta Blumajerová

O tom jsme se nedávno sami přesvědčili. Za paní Marií přijel na návštěvu náš tým vizážistky, fotografky a stylistky, aby jí splnil vánoční přání prostřednictvím projektu Ježíškova vnoučata – ten se snaží o Vánocích udělat radost seniorům. A Mariino přání bylo jasné: toužila po celkové proměně vizáže.

Foto: Greta Blumajerová

Vizážistka Daniela zvolila líčení do bronzovaFoto: Greta Blumajerová

Nikdy jsem se nelíčila

„Nebudete mi to věřit, ale nikdy v životě jsem se nelíčila ani jsem nebyla na kosmetice nebo třeba na manikúře a pedikúře. Zamlada jsem netrpěla ani na akné, ani jsem nepoužívala drahé krémy,“ říká paní Marie a dodává, že prý na pleť nanášela maximálně sádlo. V současnosti jí vyhovuje krém s kozím mlékem, který si nemůže vynachválit, a jejím tajemstvím na krásnou pleť je prý také užívání pivovarských kvasnic.

Foto: Greta Blumajerová

Paní Marie si přála vyzkoušet decentní rtěnkuFoto: Greta Blumajerová

Právě proto si paní Marie přála vyzkoušet, jaké to je, když ji nalíčí profesionál. Tohoto úkolu se šikovně zhostila vizážistka Daniela Kremláčková, která Mariinu pleť pochválila: „Tvář je krásná, paní má málo vrásek, a proto jsem také zvolila lehké líčení s nádechem do bronzova, které pleť rozzáří a více projasní oči. Ty jsem hodně zvýraznila, aby proměna vynikla. Lehce jsem také domalovala obočí, na které si paní stěžovala, že už žádné nemá.“

Foto: Greta Blumajerová

V červených šatech se Marie cítila nejlépeFoto: Greta Blumajerová

Jsem kalhotový typ

Po nalíčení přišel na řadu výběr oblečení. Když stylistka Šárka Štursová vybalila půjčené šaty oblíbené módní značky, Marie zajásala a do oka jí jako první padl červený model. Prozradila nám však, že je spíše kalhotový typ a že šaty vlastně nikdy příliš nenosila. Přesto jí slušely všechny kousky, které stylistka zvolila. „Červenou barvu mám hodně ráda, ale s oblibou nosím i modrou. Jsem překvapená, jak dobře se v šatech cítím,“ pochvalovala si paní Marie, která měla během proměny neustále nakažlivě výbornou náladu.

Foto: Greta Blumajerová

Fialová paní Marii také moc slušelaFoto: Greta Blumajerová

„Proměnu jsem si moc užila, všem vážně děkuji. Už asi vím, co si budu přát další rok. Chtělo by to nová víčka,“ poznamenává nakonec seniorka, která dostala velkou pochvalu také od fotografky Grety Blumajerové, protože s objektivem spolupracovala bezvadně jako modelka.

Foto: Greta Blumajerová

Náš tým zleva: redaktorka Pavla, fotografka Greta, vizážistka Daniela, paní Marie a stylistka ŠárkaFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Načítám