Hlavní obsah

Varování pro čerstvě vdané: Na tyhle trapné hlášky se připravte!

Foto: Y Photo Studio, Shutterstock.com

Foto: Y Photo Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požádal vás o ruku, vy jste řekla ano a teď z vás jsou manželé. Jste šťastní, zamilovaní a jediné, co vás nejspíš štve, jsou otřepané hlášky a dotazy známých. Tohle jsou ty nejpitomější, s nimiž se můžete setkat.

Článek

Možná je z vás vdaná paní jen pár dní, možná už to jsou týdny či měsíce. Přesto se pořád objevuje někdo, kdo na změnu vašeho stavu zareaguje jednou z následujících hlášek nebo dotazů, které jsou, slušně řečeno, trapné a otřepané.

1. Tak jaký to je?

Tenhle dotaz samozřejmě doprovází široký úsměv, rozzářené oči a dychtivý výraz. Jenže vy otázce vlastně nerozumíte. Ptá se vás daná osoba, jak vám to s manželem po těch pár týdnech klape? Nebo jaké to je vzít si někoho, koho milujete? Každopádně – univerzální odpovědí „fajn“ nic nezkazíte.

2. Je to jiný?

Tohle je také z kategorie dotazů „co na to mám, sakra, asi odpovědět?“. Vážně si člověk, který se vás na tohle ptá, myslí, že jeden úřední papír něco změní na možná i letitém vztahu dvou lidí? Že jakoby lusknete prstem, řeknete si „ano“ a najednou se víc (nebo míň) milujete? V případě, že jste vyvdala nové jméno, doporučujeme uhrát to na tuhle změnu.

3. Tak kdy bude miminko?

Svatba je, zdá se, u žen podobný mezník jako třicáté narozeniny. Jakmile vám na prstě svítí snubák, množí se dotazy, kdy si pořídíte dítě. Skoro jako by se od vás čekalo, že si ho „vyrobíte“ o svatební noci. Obzvláště příslušníci starší generace mnohdy vůbec nechápou, že jste se prostě „jen“ chtěli vzít, nikoli rozmnožovat.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Po svatbě se vždycky najde někdo, kdo pokládá trochu trapné dotazyFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

4. A co sex? 

Sice jste spolu předtím řadu let žili, ale jakmile máte status manželů, mají někteří lidé pocit, že se to muselo negativně podepsat na vašem milostném životě. Jako by manželství pro ně bylo synonymem pro nudný, špatný, nebo dokonce žádný sex. V tomhle případě se vyplatí zvědavce trochu poškádlit a říct něco ve smyslu, že je to mnohem lepší.

5. Hlavně aby vám to vydrželo

Každý má ve svém okolí nějakého skeptika, který pronáší ty upjaté a až nechutně rozumné věty o vysoké rozvodovosti, rozpadajících se rodinách a podobně. Tuhle přednášku pak většinou zakončí větou „tak hlavně, aby vám to vyšlo“, kterou doprovodí povzdechem a smutným pohledem. Víte, jak to tomuhle škarohlídovi nejvíc nandáte? Když se budete snažit, budete o svůj vztah pečovat a ono vám to opravdu vydrží!

Taky se vás po svatbě někdo ptal na nějakou hloupost? 

Reklama

Související témata:

Načítám