Hlavní obsah

Šifra mistra Leonarda se vrací

Foto: falcon.cz

Co objeví Langdon tentokrát?Foto: falcon.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně je to tady! Ve čtvrtek ovládne plátna českých kin volné pokračování filmu Šifra mistra Leonarda. Tentokrát bude muset harvardský profesor odhalit starodávnou sektu, která unesla čtyři kandidáty na nového papeže a celému Vatikánu hrozí bombovým útokem. Dokáže to?

Článek

Knižní trh před několika málo lety zcela ovládla kniha Šifra mistra Leonarda. Proč? Do kin totiž vtrhl veleúspěšný stejnojmenný film s Tomem Hanksem v hlavní roli. Harvardský specialista na náboženské relikvie Robert Langdon ve filmu odhalil přes tisíc let skrytá tajemství. Ve volném pokračování Andělé a démoni, které také vznikalo podle knižní předlohy Dana Browna, se vrací, aby odhalil starodávnou sektu, která Vatikánu hrozí bombovým útokem.

V největších švýcarských laboratořích je zabit vědec. Na jeho oděvu najde policie starodávný symbol. Na místo činu je proto povolán i Robert Langdon. Zjistí, že čtyři sta let stará organizace iluminátů je znovu obnovena a chystá se pomstít za své dávné křivdy. A komu? No přece svému největšímu nepříteli - katolické církvi.

Papež je mrtev. Kdo nastoupí na jeho místo? Mezi žhavé kandidáty patří i čtveřice kardinálů. Právě ty však ilumináti unesou. Robert Langdon se tedy ihned vydává do Říma. Aby organizaci dokázal ochromit, musí pátrat po dávných stopách i symbolech. Vydáme se spolu s ním do hlubokých katakomb, svatých míst na území Říma a opuštěných katedrál. Dokáže rozluštit tajemné symboly iluminátů a zvrátit tak teroristický útok?

Foto: falcon.cz

Příběh se odehrává ve VatikánuFoto: falcon.cz

Na režisérské křeslo opět usedl Ron Howard (z jeho dřívějších filmů určitě znáte Apollo 13 a právě Šifru mistra Leonarda). Natáčení některých exteriérů a interiérů bylo vskutku obtížné. Vatikán totiž nenechal filmaře natáčet ve všech prostorách, které byly pro děj filmu naprosto nezbytné. Tak proto např. vyrostla ve filmových ateliérech přesná kopie Sixtinské kaple včetně dvanácti Michelangelových obrazů. Tvůrci také nechali vyrobit repliku Náměstí svatého Petra, na které se ve skutečnosti vejde až 300 000 lidí.

Dan Brown už ve své předešlé knize dokázal, že historie umí být zajímavá a napínavá. Vydejte se i vy po stopách našich předků, dávných tajemství a nečekaných souvislostí. Už ve čtvrtek!

Andělé a démoni - premiéra 14. 5. 2009 Režie: Ron Howard Námět: Dan Brown Přístupnost: od 12 let Hrají: Tom Hanks, Ewan McGreagor, Ayelet Zurer a další Délka: 140 minut, v původním znění s titulky

Reklama

Související témata:
Šifra

Načítám