Hlavní obsah

Vážně je to zdravé? Pravdy a mýty o populárním veganství a raw

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vegetariánství je dnes už dost známé a málokoho zaskočí. Ve velkých městech bezmasá jídla nabízí většina restaurací i zdravých fastfoodů. Víte ale, co obnáší raw strava nebo veganství? Je toto stravování skutečně tak zdravé, jak se na první pohled může zdát?

Článek

Vyznavači raw stravy i vegané musejí na svůj jídelníček dbát víc než kdokoli jiný. Aby si udržovali pevné zdraví, rozhodně nestačí jen přestat jíst to, co daná strava zakazuje. Maso, mléčné výrobky i mnoho dalšího, co tito lidé nejedí, obsahuje celou řadu vitaminů a minerálů, které by jim chyběly. Musejí se naučit kompenzovat si tyto živiny v tom, co jíst mohou – a to vyžaduje notnou dávku zájmu, znalostí a času.

Je možné ze dne na den přestoupit na podobně extrémní cestu? Na co je třeba dát si pozor? A hodí se to skutečně pro každého? To vše prozrazuje v dalším díle seriálu Skvěle v těle na Stream.cz výživová koučka Světa zdraví Monika Bartolomějová.

Máte s veganskými nebo raw jídly zkušenost? Co na ně říkáte?

Reklama

Načítám