Hlavní obsah

Ve 40 letech má 8 dětí. Za super vzhled vděčí raw stravě

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Celý život bojovala s nadváhou. Ne že by byla vyloženě tlustá, ale nějaké to kilo navíc měla vždycky. Až dnes, ve čtyřiceti letech a po osmi porodech, má postavu modelky. Prý za to vděčí jen a jen raw stravě!

Článek

Když si představíte čtyřicetiletou osminásobnou matku, nejspíš nebude ve vašich představách vypadat jako Jocelyn Morris. Ženy, které na svět přivedou osm dětí, přece nemívají takhle štíhlou a pevnou postavu... Je to dílo plastických chirurgů? Kdepak! Za tohle super tělo prý Jocelyn vděčí syrové stravě!

„Zázračné“ pilulky

Jocelyn tvrdí, že v podstatě od dětství byla tak trochu boubelatá. Už v pubertě neměla své tělo vůbec ráda, styděla se za svá kila navíc, nebyla spokojená. Ale nejhorší to bylo prý po prvním porodu před dvaceti lety, když Jocelyn porodila svou první dceru Justice. Vážila asi 75 kilogramů a nevěděla, jak se zbavit poporodních kil. Pomohly až speciální „hubnoucí“ pilulky, díky nimž během pár měsíců a bez větší námahy mladá maminka shodila neuvěřitelných 18 kilogramů. Konečně měla Jocelyn tělo, po kterém vždy toužila (další matky, které nestárnou).

Jenže ani po úbytku váhy prášky nevysadila. Bála se, že znovu ztloustne. Pilulky jí totiž potlačovaly chuť k jídlu a zrychlovaly metabolismus. „Sice jsem kvůli nim trpěla neustálými bolestmi hlavy, náladovostí a bezdůvodnou nervozitou, jenže strach, že zase naberu, byl větší,“ vzpomíná Jocelyn, která byla na prášcích v podstatě závislá.

Až v roce 2006 ji probral lékař, který jí řekl, že podle krevních testů je její tělo naprosto vyhladovělé. Ze strachu o zdraví tak Jocelyn s prášky skoncovala.

Foto: Profimedia.cz

Tohle je Jocelyn, čtyřicetiletá matka osmi dětí. Neuvěřitelné, že?Foto: Profimedia.cz

Velká rodina

Žena z amerického Utahu vždy toužila po velké rodině, a právě na to se po vysazení pilulek soustředila. Začala jíst zdravě a vyváženě, hodně zeleniny, ovoce, ale i maso, sýry a podobně. Jenže pak následovaly další porody a s každým narozeným dítětem bylo pro Jocelyn těžší a těžší dostat se na původní váhu a do původní formy.

Zkusila to tedy s veganstvím. Vydržela to rok, váhu se jí díky této stravě dařilo udržovat, ale dobře se necítila. „Byla jsem pořád unavená, jakoby bez energie, bez života,“ říká Jocelyn. Z veganství přešla na raw stravu (v češtině někdy označované jako živá strava, kdy se jí pouze tepelně neupravovaná jídla), kterou dodržuje už dva a půl roku.

A právě ta jí prý pomohla se vším. Nejen s udržením váhy, ale díky tomuto stravování má prý i zdravější pleť, víc energie, lépe spí, cítí se zdravě, spokojeně a šťastně. Nedávno přivedla na svět své osmé dítě a nikdy se jí prý nepodařilo dostat se do předešlé formy tak snadno a rychle (jak zhubnout po čtyřicítce). „Nikdo mi nechce věřit, že mám tolik dětí. A ve školce mi dokonce říkají máma supermodelka, což je úsměvné, protože žádná modelka samozřejmě nejsem,“ říká Jocelyn, které se daří váhu držet okolo 56 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Jocelyn nikdo nevěří, že má tolik dětíFoto: Profimedia.cz

Tohle jí

Přemýšlíte, co tedy tahle super máma jí? Ke snídani si dává většinou čerstvé smoothie připravené z kokosového či mandlového mléka, z chia či lněných semínek, různých druhů ovoce a zeleniny a veganského proteinového prášku. Svačí opět jakékoli ovoce, syrovou zeleninu nebo ořechy. K obědu si dá to samé co k snídani, tedy obohacené smoothie, a k večeři si dopřává zeleninový salát, syrovou zeleninovou či ovocnou polévku, ořechy, nebo třeba veganské nudle s avokádem nebo tahini (pasta ze sezamových semínek).

Přiznává, že někdy je to ale těžké. „Obzvlášť večer, když se chystá vařené jídlo pro děti, mám na něj samozřejmě chuť. Ale naštěstí mám vždy po ruce nějaké mlsání, které není v rozporu s raw stravou a to mi pomůže,“ popisuje Jocelyn. Jsou to různé raw sušenky, nebo třeba banán. Žádné jídlo navíc nevyhraje nad tím, jak skvěle se teď Jocelyn cítí.

Foto: Profimedia.cz

Raw stravě prý nevděčí jen za štíhlou postavu, ale také za jemnou a bezproblémovou pleťFoto: Profimedia.cz

Co tomu říkáte, dokázaly byste se takhle stravovat? 

Reklama

Související témata: