Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pošmourné podzimní večery si přímo žádají nějaké dobré jídlo, které zahřeje nejen na těle, ale i na duši. Vyzkoušejte náš lahodný koláč s klobáskou, olivami a špenátem. Je dokonalý!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 8 ks brambor
  • 2 ks klobásy
  • 150 g černých oliv
  • 2 ks cibule
  • 50 g másla
  • 100 ml mléka
  • 70 ml olivového oleje
  • 100 g listového špenátu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Oškrábejte brambory. Tři z nich dejte vařit v osolené vodě doměkka, zbytek nakrájejte na plátky. Klobásy a cibuli nakrájejte na kolečka, špenát spařte na lžíci oleje.

02.

Pekáček vymažte trochou oleje a na dno navrstvěte na plátky nakrájené brambory, cibuli, klobásu a olivy.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

03.

Uvařené brambory slijte, opepřete a rozšťouchejte s máslem, mlékem a zbylým olejem, musí vzniknout skoro tekutá kaše. Do kaše vmíchejte špenát a zalijte jí pekáček. Pečte při 200 stupních asi 40 minut dozlatova.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie6 034,75 kJ
Bílkoviny33,37 g
Tuky93,14 g
Sacharidy116,23 g
Sůl8,42 g
SAFA25,96 g
Vláknina15,71 g
Cukry14,63 g
Související témata:

Načítám