Hlavní obsah

Večeře z jednoho pekáčku: Zkuste vepřové kotlety na rajčatech

Foto: Marcel Rozhoň

Jednoduchá večeře připravená v jednom pekáčiFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maso nikdy nezklame. Stačí pár vepřových kotlet, pořádnou dávku rajčat, cibuli, česnek a za hodinku vyndáte z trouby dokonalé jídlo, které bude chutnat malým i velkým.

Článek

Víte, jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté? Existuje na to docela jednoduchá rada. Klepejte ho na navlhčeném prkénku. A pokud nechcete, aby věděli sousedi, co se u vás chystá za dobrotu, dejte při klepání pod prkénko utěrku, která bude tlumit charakteristický zvuk!

Kotlety na rajčatech

Na 4 porce budete potřebovat: 4 vepřové kotlety, 500 g rajčat, 6 stroužků česneku, 3 cibule, sůl, pepř, olej, nasekanou petrželku, trošku vývaru na podlití

Postup: Kotlety opláchněte a důkladně osušte. Pak je naklepejte a z obou stran osolte a opepřete. Čtyři stroužky česneku nakrájejte na plátky, dva prolisujte a těmi kotlety důkladně potřete. Dno pekáčku vytřete olejem a poté přidejte vrstvu na plátky nakrájených rajčat a část na větší kusy nakrájené cibule, vše osolte. Pak na rajčata rozložte kotlety, přidejte zbylá rajčata, cibuli a plátky česneku. Zakapejte olejem a pečte asi hodinku v troubě předehřáté na 170 °C. Kdyby byla směs příliš suchá, podlejte ji v průběhu pečení trochou vývaru. Před servírováním posypte nasekanou petrželkou.

Tip: Kotlety můžete před pečením proložit ještě plátky anglické slaniny. Podávejte klidně jen tak s čerstvým chlebem.

Patříte mezi ty, pro které oběd ani večeře nemají bez masa smysl? Pak si určitě skvěle pochutnáte na dobrotách z mletého masa nebo zkuste skvělé kombinace masa a švestek!

Reklama

Načítám