Hlavní obsah

Věci, které při sexu negativně zapůsobí na muže

Foto: lightwavemedia, Shutterstock.com

Foto: lightwavemedia, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nějaké to kilo navíc, neupravený účes či snad povislá ňadra pro muže doopravdy nejsou důvodem k tomu, aby se z postele po anglicku vytratili. To ale neznamená, že jejich taktnost, gentlemantství a shovívavost dosahuje nebeských výšin. Co vám pravděpodobně nikdy neprominou?

Článek

Ženy si mnohdy stěžují na pivní mozol svých milenců, sexuální nezájem, neochotu spolupracovat nebo také zbrklost při milování, špatné sexuální techniky a spoustu dalších věcí. Na to, že i muži mají důvod ke stížnostem, však vezměte jed. Které věci na ně při sexu mohou negativně zapůsobit?

Pot

Mnohé studie naznačují, že vaše emoce ovlivňují tělesný pach a způsob, jakým vás ostatní vnímají, což potvrzuje například i Agnieszka Sorokowska z Wroclawské univerzity. Tahle sociální psycholožka hlásá, že pot hraje důležitou roli v namlouvání a páření. A má pravdu!

Ze studie, kterou uveřejnil odborný časopis Human Evolution and Behavior, vzešlo, že nepříjemný tělesný zápach žen odpuzuje muže víc než pronikavý tón dámského hlasu. Štiplavý odér po cvičení tak u mužského rodu může zabít veškerou vášeň.

Drsný dech

Pokud jste snědly pár jednohubek s česnekovou pomazánkou, nedivte se, že se váš partner vyhýbá líbání. I on si totiž u své milenky potrpí na ústní hygienu a svěží dech – a pozor, i po ránu. V tuto dobu sice sex může být nejlepší, nicméně nevábný zápach může i pro pány představovat překážku. Odkud se bere?

Vzniká v důsledku nahromadění páchnoucích sirných sloučenin během spánku. Přes den jsou tyto mikroskopické organismy odplaveny jídlem, pitím a normální tvorbou slin, ale když spíte, běžný tok slin není tak aktivní a ústa postupně začínají vysychat. Výsledkem je, že vám milenec „ukáže záda“.

Naštěstí podle vědců z japonské Univerzity Tsurumi v Jokohamě zabírá denní konzumace 180 gramů tradičního jogurtu bez cukru. Ten snižuje hladinu sirovodíku, který za špatným dechem stojí. Další dobrou zprávou je, že se tahle potravina dá smyslně slízávat z těla, což z ní dělá vhodnou erotickou pomůcku.

Foto: XiXinXing, Shutterstock.com

Myslete na to, že zápach úst snášejí muži neméně špatně jako vy. Naštěstí jsou mnohá řešení nasnaděFoto: XiXinXing, Shutterstock.com

Hrobové ticho

Další překážka sexuální intimity? Mlčení. Obecně platí, že ženy v posteli děsí vzhled, muže výkonnost. Pokud milenka nedává najevo, co se jí líbí, pánové trpí nejistotou a sklíčeností. Sex pak pro ně přestává být zábavný a uspokojivý.

Z těchto důvodů sexuologové, ke kterým patří například Emily Morse ze San Franciska, zastávají názor, že zpětná vazba je při milování důležitá. Nedáte-li ji partnerovi, je pro něj mnohem snazší ztratit se ve svých pocitech i touhách. Ostatně, člověk nemusí být vysokoškolsky vzdělaným sexuologem, aby chápal, jak důležitá je vzájemná komunikace. Tak projevte, jak vaše tělo reaguje na to jeho! Použijte k tomu pár pochvalných vět nebo vzdechů.

Dosti peprná slova

Sprosťárny a vulgárnější výrazy jsou dnes prakticky normou. Podle průzkumu americké společnosti Adam & Eve, která se zabývá prodejem sexuálních hraček a spodního prádla, 12 procent lidí připouští, že „dirty talk“ je pravidelnou součástí sexu. Jenže ne všichni něco takového vyhledávají. „Ženu beru za jemnou a křehkou bytost, proto nesnáším, pokud na mě v posteli mluví jako dlaždič. Vůbec se to nehodí,“ krčí rameny třiatřicetiletý Kamil. Když chlípnosti, tak s citem!

Rybina nebo hniloba v klíně

Vyšší kyselost vaginy je způsobena obsahem kyseliny mléčné v poševním sekretu, která napomáhá likvidaci škodlivých bakterií, jež mohou zapříčinit celou řadu nežádoucích poruch – od nepříjemného zápachu po rybině nebo hnilobě až po bakteriální vaginózu. A právě ta je na základě průzkumu společnosti Exeltis nejčastějším vaginálním onemocněním, a trpí jím více než čtvrtina Češek. V tomto směru je žádaná důsledná péče! Nikdo totiž nechce rozbalit dárek, který je tak tak trošku „prošlý“ nebo „závadný“.

Důkazy ukazují, že užívání doplňků obsahujících vitamin D3 může pomoci snížit bakteriální symptomy vaginózy. A věděli jste, že vaše vagina může být i sladká a voňavá, pokud začnete jíst ovoce, jako jsou pomeranče, citrony a grapefruity? Z druhé strany si dávejte pozor na chřest, cibuli, česnek a brokolici. Z těchto potravin muži na větvi nebudou…

A co naopak při sexu negativně působí právě na vás? Existuje nějaká věc, která se muži nedá odpustit?

Reklama

Související témata:

Načítám