Hlavní obsah

Věděli jste to o nich? Motorkáři mezi slavnými muži

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Muži milují silné stroje a libují si v motorkách... To je stereotyp, který ovšem v mnoha případech platí. Na motorce jezdí i řada slavných osobností, do kterých byste to možná na první pohled neřekli. Kteří zpěváci a herci se rádi nechávají ošlehat větrem?

Článek

Ženy na ně mohou leckdy žárlit. Motorové vozidlo a zejména pak motorka je pro mnoho mužů opravdovým miláčkem a vášní, kterou dokážou trávit hodně volného času. Svištět po silnici na motorce je totiž unikátní zážitek. Kdo ze slavných mužů se řadí mezi motorkáře?

Pavel Liška (48) 

Na první pohled plachý herec s mnohdy nejistým hlasem jezdí na motorce od devíti let. Začínal na lehkém mopedu Stadion s ručním řazením, a později dokonce závodil. Postupně ovšem přesedlal na silnější stroje. V rámci projektu Vandráci se před dvěma lety s hereckým kolegou Janem Révaiem vydal na motorce napříč Střední Amerikou. A je to vážně tvrďák!

Foto: Profimedia.cz

Terénní motorkou Pavel Liška občas přijede i do centra Prahy a nesmějí mu u toho chybět nazouvákyFoto: Profimedia.cz

Jan Révai (46) 

Jak už jsme výše prozradili, i tenhle známý herec a tanečník patří k milovníkům silných strojů. Svou jízdu začal už v deseti letech na otcově stroji a neodradil ho ani pád, při kterém si pořádně odřel ruce. Motorky si následně půjčoval od spolužáků a svou první si koupil až ve třiceti letech. A dnes patří mezi nejhezčí české motorkáře.

Foto: Profimedia.cz

Takhle herec Jan Révai přijel v roce 2018 na tiskovou konferenciFoto: Profimedia.cz

Tom Cruise (57) 

Ulice brázdí i americká superhvězda. V garáži má hned několik strojů, a v roce 2007 si dokonce nechal udělat jeden přímo na míru a královsky za to zaplatil: v přepočtu ho motorka vyšla na 2,1 milionu korun. Svůj řidičský um herec často využívá i při filmování, ale ne vždy to vyjde, jak má. Když točil snímek Nevědomí (2013), s motorkou i skákal a stroj se vymkl kontrole. Naštěstí pohotově zareagoval a nic se mu nestalo. Je totiž zvyklý na mnohem větší nebezpečí: jako jediný herec dokáže mimořádný trik speciálních jednotek – smrtelně nebezpečný skok z letadla zvaný Halo. Ale není to jen drsný chlapík, umí to i v kuchyni: udělejte si palačinky naslano podle Toma Cruise.

Foto: Profimedia.cz

Na motorce se Tom Cruise projel i v rámci natáčení Mission: Impossible – Fallout (2018)Foto: Profimedia.cz

George Clooney (59) 

Motocykly má rád i další charismatický herec. Jenže jeho záliba se mu v minulosti vymstila: v září 2007 ho smetlo auto, výsledkem bylo zlomené žebro, a v červenci 2018 se na Sardinii srazil s automobilem. Následně musel na ošetření do nemocnice, ale zranění naštěstí nebyla vážná. Jenže nehoda měla dohru: manželka Amal Clooney (42) mu zakázala na motorce jezdit.

Foto: Profimedia.cz

Manželé se dřív projížděli i společně, ale s tím je nejspíš konecFoto: Profimedia.cz

Josef Vojtek (54) 

U frontmana kapely Kabát asi nikoho nepřekvapí, že jezdí na motorce, a to už od patnácti let. Během života vystřídal několik strojů, ale aby ho to nesvádělo vozit cizí ženy, upřednostňuje motorku s jedním sedadlem. To mu ovšem nebrání vzít na projížďku manželku Jovanku (41), protože té pořídil vlastní stroj.

Foto: Profimedia.cz

Motorkářský styl Josef Vojtek vyznává i v móděFoto: Profimedia.cz

Hugh Laurie (60) 

Motorky miluje i britský herec, který už bude navždy známý jako představitel Dr. House. V šestnácti dostal první stroj od otce a celoživotní záliba se promítla i do kultovního seriálu: jak herec, tak jeho postava ji společně sdíleli. V motocyklovém duchu se proto nesl i závěr série: svéhlavý House na svém dvoukolovém oři odjíždí vstříc západu slunce.

Foto: Profimedia.cz

S takovou helmou se na silnici nikdo neztratíFoto: Profimedia.cz

Justin Timberlake (39) 

Když má populární americký zpěvák den volna, rád si vyrazí na výlet na motorce. Věrný je značce Harley-Davidson, a jeden stroj z jejich portfolia dokonce koupil i své matce. Ve sbírce má také kousek, který byl navržený přesně pro něj: je to chopper bez čelního štítu.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák a jeho oblíbený Harley-DavidsonFoto: Profimedia.cz

Jedním z nejznámějších českých motorkářů byl také skladatel Petr Hapka (†70). Jaký byl a co měl rád?

Reklama

Načítám