Hlavní obsah

Zavražděné celebrity: Čí život skončil tragicky?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K vraždám dochází každý den, a tak se někdy nevyhnou ani celebritám. Kdo se stal obětí šíleného fanouška a kdo byl jen v nesprávnou dobu na nesprávném místě?

Článek

Vražda je odsouzeníhodný čin, ke kterému se většinou uchylují duševně narušení jedinci. Do cesty se jim někdy připlete i známý člověk. Jeho smrt tak zasáhne nejen rodinu, ale i miliony fanoušků po celém světě. Které celebrity byly zavražděné a jak se to stalo?

Christina Grimmie (✝22)

Zářnou hudební kariéru měla před sebou americká zpěvačka Christina Grimmie. Na youtubovém účtu prezentovala zdařilé coververze písní a v soutěži The Voice skončila na třetím místě. Osudnou se jí stala jedna z autogramiád po koncertě. V červnu 2016 byla na Floridě třikrát postřelena z bezprostřední blízkosti posedlým fanouškem. Útočník Kevin James Loibl (✝27) se na místě také zastřelil. Christina Grimmie byla převezena do nemocnice, následující den však zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Vrah si na zpěvačku počkal při autogramiádě, jeho motiv však policie nezjistilaFoto: Profimedia.cz

John Lennon (✝40)

K vraždě britského zpěváka a člena legendární skupiny The Beatles došlo v prosinci roku 1980. Postřelil ho duševně nemocný Mark David Chapman (64), který si chvíli před činem nechal od zpěváka podepsat nové album Double Fantasy. Stalo se to před domem, kde Lennon žil s manželkou Yoko Ono (86). Vrah zůstal po svém činu na místě a četl si knihu... Doživotní trest si odpykává v americké věznici, odkud pravidelně posílá žádosti o propuštění. Zpěvák byl podle vyjádření lékaře mrtvý už při převozu do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Vražda Johna Lennona zasáhla celý svět. A rozproudila debatu o držení zbraní v USAFoto: Profimedia.cz

XXXTentacion (✝20)

Pod netradiční přezdívkou vystupoval americký rapper Jahseh Dwayne Ricardo Onfroy. Skladbou Look at Me! nadobro změnil vnímání hip hopu. Dostal se do hitparád díky médiím, nestála za ním žádná vydavatelská firma. Pak na něj prasklo násilnické chování a také bývalá přítelkyně ho obvinila z brutálního týrání. V červnu 2018 ho při odchodu z prodejny motocyklů přepadli čtyři muži v maskách. Rapper byl okraden a postřelen. Na následky toho zemřel. Policii se podařilo všechny čtyři útočníky dopadnout.

Foto: Profimedia.cz

Rapper trpěl návaly vzteku, ale nepodařilo se zjistit, jestli si rappera vybrali pachatelé zcela náhodně, nebo vraždu plánovaliFoto: Profimedia.cz

Lucky Dube (✝43)

Pro hudebníka jménem Lucky Dube bylo reggae vším. Natočil 22 alb a stal se nejprodávanějším jihoafrickým umělcem. V říjnu 2017 ho zastřelili lupiči, kteří se mu pokoušeli ukrást auto, což je v těchto zemích bohužel běžné. Lucky Dube ho bránil, ale neuspěl. Lupiči ho zabili před zraky zpěvákových dětí. Policie zatkla pět mužů a tři z nich byli odsouzeni na doživotí.

Foto: Profimedia.cz

Policejní zprávy naznačily, že gang si myslel, že kradou auto Nigerijci, zpěváka nikdo nepoznalFoto: Profimedia.cz

Sharon Tate (✝26)

Neštěstí potkalo i americkou modelku a herečku Sharon Tate, jejíž upravený příběh se objevil ve filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019). V srpnu 1969 vtrhla do jejího domu skupina lidí, které zfanatizoval masový vrah Charles Manson (✝83). Herečka, kterou ubodali, byla v té době v osmém měsíci těhotenství. Čtyři pachatelé, z nichž byly dvě ženy, byli zadrženi a odsouzeni k trestu smrti. Ten byl následně ve státu Kalifornie zrušen, takže dostali doživotí. Výjimkou byla jedna z žen, která se stala klíčovou svědkyní.

Foto: Profimedia.cz

Sharon Tate se chystala porodit své první dítě... Zbytečná a nepochopitelná smrt otřásá lidmi dodnesFoto: Profimedia.cz

Gianni Versace (✝50)

Ani osud světoznámého módního návrháře nebyl pozitivní. Gianni Versace měl namále už v roce 1994, kdy se léčil s rakovinou. Jeho osud nakonec zpečetil vrah. Když se v červenci 1997 vracel domů z baru, byl před dveřmi svého domu dvakrát střelen do hlavy. Vrah zmizel a návrhář následně zemřel v sanitce. Policie nakonec vypátrala mladíka jménem Andrew Cunanan (✝27). Ten před Versaceho vraždou zabil čtyři lidi. Po pátém činu nakonec spáchal sebevraždu, pravděpodobně trpěl nezvladatelnou zuřivostí.

Foto: Profimedia.cz

Život návrháře skončil před jeho domemFoto: Profimedia.cz

Rebecca Schaeffer (✝21)

Moc toho nestihla během života ani americká herečka a modelka Rebecca Schaeffer. Muž jménem Robert John Bardo (50), který byl jejím posedlým fanouškem, herečku zastřelil v jejím domě. Předtím ji tři roky pronásledoval. Vyprovokovala ho milostná scéna, ve které herečku viděl ve filmu, a rozhodl se ji za to potrestat. Zastřelil ji v červenci 1989. Pachatel si odpykává doživotní trest v americké věznici.

Foto: Profimedia.cz

Rebeccu Schaeffer její vrah pronásledoval tři rokyFoto: Profimedia.cz

Simona Monyová (✝44)

Ani Česko není výjimkou. V srpnu 2011 byla zavražděna česká spisovatelka Simona Monyová. Čin spáchal její manžel, bývalý kameraman České televize Boris Ingr (54). S mužem zažívala týrání a znásilňování, což promítla do svých románů. Svým způsobem tak volala o pomoc, její volání však nebylo dostatečně hlasité... Při jedné z hádek své ženě zasadil šest smrtelných ran nožem. Byl odsouzen k patnáctiletému trestu odnětí svobody. Měli spolu tři syny.

Foto: Profimedia.cz

Simona Monyová psala hlavně romány pro ženy, kde dominovalo domácí násilí. Některé z nich byly zfilmovány, například SebemilenecFoto: Profimedia.cz

Kdo si vzal život dobrovolně si můžete přečíst v článku Drogy, provaz i kulka: Tito slavní zanevřeli na život.

Reklama

Načítám