Hlavní obsah
3,5
(13)
Foto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com

Foto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com

Pro vysoký obsah bílkovin, nízký glykemický index, vysokou sytivost a dobrou stravitelnost preferují výživoví poradci burger veganský. A rozhodně není určen jen pro ty, kteří nejedí maso: berte ho třeba jako zajímavou obměnu klasik, které už dávno znáte.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 50 g prosných vloček
  • 50 g pohanky
  • 5 g chia semínek
  • 50 g mrkve
  • 50 g kořenové petržele
  • 1 špetka kari koření
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 10 g droždí
Článek

Postup

01.

Prosné vločky namočte přibližně na hodinu do vody. Mezitím uvařte v nesolené vodě do měkka pohanku s nakrájenou mrkví a petrželí, ideálně do konzistence mírného rozvaření. Vodu slijte a vařenou směs rozmixujte na kaši. Tu pak smíchejte s namočenými vločkami i s vodou, ve které byly naloženy. Přidejte chia semínka, kari koření, sladkou papriku, trochu sójové omáčky tamari nebo shoyu a lžíci lahůdkového droždí. Důkladně prohněťte a nechte deset minut odstát. Poté ze směsi vymodelujte malé bochníčky a na pánvi s rozehřátým olivovým olejem je osmahněte z obou stran dozlatova. Podávejte klasicky jako burger - v oblíbené housce a se zeleninou, kterou máte rádi.

Dáte šanci tomuto netradičnímu receptu?

Reklama

Související témata:

Načítám