Hlavní obsah

Veganský burger s chia semínky

Hodnocení:
(10)
Foto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Pro vysoký obsah bílkovin, nízký glykemický index, vysokou sytivost a dobrou stravitelnost preferuje výživová poradkyně Radka Pamětická z Prahy burger veganský. A rozhodně není určen jen pro ty, kteří nejedí maso: berte ho třeba jako zajímavou obměnu klasik, které už dávno znáte.

Ingredience pro:
1 porci
  • 50 g prosných vloček
  • 50 g loupané pohanky
  • 5 g chia semínek
  • 50 g mrkve
  • 50 g petržele
  • směs kari koření
  • mletá sladká paprika
  • olivový olej
  • 1 lžíce sójové omáčky tamari
  • 10 g lahůdkového droždí
Článek

Postup

Krok 1: Prosné vločky namočte přibližně na hodinu do vody. Mezitím uvařte v nesolené vodě do měkka pohanku s nakrájenou mrkví a petrželí, ideálně do konzistence mírného rozvaření. Vodu slijte a vařenou směs rozmixujte na kaši. Tu pak smíchejte s namočenými vločkami i s vodou, ve které byly naloženy. Přidejte chia semínka, kari koření, sladkou papriku, trochu sójové omáčky tamari nebo shoyu a lžíci lahůdkového droždí. Důkladně prohněťte a nechte deset minut odstát. Poté ze směsi vymodelujte malé bochníčky a na pánvi s rozehřátým olivovým olejem je osmahněte z obou stran dozlatova. Podávejte klasicky jako burger - v oblíbené housce a se zeleninou, kterou máte rádi.

Dáte šanci tomuto netradičnímu receptu?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.