Hlavní obsah
4,3
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Říkáte si, že na sekané není nic zvláštního. Možná není, ale chutná snad úplně všem. A můžete si být jistí, že naší dnešní vegetariánské variantě neodoláte stejně tak, jako té masové.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks cukety
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 ks rohlíku
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Rohlíky nakrájejte na kostičky a nechte je na vzduchu oschnout. Cuketu nastrouhejte nahrubo, posolte ji a po dvaceti minutách z ní vymačkejte šťávu. Mrkev a cibuli také nastrouhejte nahrubo.

02.

Cibulku osmahněte na oleji na pánvi, přidejte mrkev, nechte prohřát a do směsi přihoďte „vypocenou“ cuketu. Vmíchejte prolisovaný česnek a koření.

03.

Zeleninový základ přendejte do mísy, přidejte vejce a kostičky z rohlíků. Promíchejte a vypracujte. Formu na biskupský chlebíček vystelte pečicím papírem, naplňte ji připravenou směsí a pečte při 180 stupních Celsia asi hodinu.

Jste vegetariáni? Vyzkoušejte i vegetariánské plněné knedlíčky.

Reklama

Související témata:

Načítám