Hlavní obsah
2,8
(245)
Foto: Gamzova Olga, Shutterstock.com

Foto: Gamzova Olga, Shutterstock.com

Vánoce jsou krásné svátky, ke kterým patří bramborový salát, v němž mnohdy najdete šunku nebo jinou uzeninu. Ale co když nejíte maso? Připravte si vegetariánskou verzi!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 salát
  • 1 kg brambor
  • 2 ks mrkve
  • 1/4 ks celeru
  • 1 ks cibule
  • 5 ks vejce
  • 1/2 skleničky kyselých okurek
  • 250 ml majonézy
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Nejprve uvařte mrkev, celer a zvlášť brambory ve slupce. Brambory nechte vychladnout a oloupejte je. Kolečkem brambory rozkrájejte, mrkev a celer nakrájejte na kostičky, přidejte nadrobno pokrájenou cibulku, okurky a uvařená vajíčka.

02.

Nálev z okurek přilijte do salátu, přidejte majonézu (můžete ji nejdřív v misce zalít trochou horké vody a rozmíchat) a osolte ho. Podle chuti můžete přidat ještě šťávu z poloviny citronu. Salát pořádně promíchejte a nechte přes noc odležet.

Jaký bramborový salát máte nejraději vy?

Načítám