Hlavní obsah

Velikonoce v karanténě? Zabavte se on-line!

Foto: Profimedia.cz

VelikonoceFoto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí jako vymalované a vy se bojíte, jak to přežijete doma, zvlášť, když jsou Velikonoce? Máme pro vás pár tipů, které vás zabaví!

Článek

Kdyby nebyla karanténa, brali bychom čtyři volné dny jako požehnání a i díky počasí bychom si je jistě užili nejen při přípravě oslav Velikonoc, ale i na výletech nebo kulturních akcích. Všechno je ale jinak – ovšem to neznamená, že se musíte nudit. Naopak, máme pro vás hned několik zajímavých tipů, jak se zabavit!

Trumfněte Cristiana Ronalda!

Ani v domácí karanténě byste se neměli vzdávat pravidelného pohybu. A jestli k tomu potřebujete motivaci, jděte do výzvy The Living Room Cup, kterou vyhlašují světoví sportovci ve spolupráci se značkou Nike. Když nemohou na hřiště a soutěžit mezi sebou, chtějí soutěžit se svými příznivci – první výzvu na svém Instagramu zveřejnil Cristiano Ronaldo – dal fanouškům týden, aby překonali jeho výkon, tedy 142 sklapovaček za 45 sekund. Velmi rychle ho trumfla atletka Caster Semenyaová se 176 sklapovačkami za stejný čas, ale i vy máte stále šanci.

Nepijte – degustujte 

Stres s domácím vyučováním dětí, ale i neustálá přítomnost celé rodiny na malém prostoru – to dá jednomu zabrat. Není tedy divu, že si mnozí udělají radost třeba občasnou sklenkou vína. Nechceme vás nabádat k „pití“, ale můžete si z toho udělat nevšední zážitek a změnit to ve stylovou domácí degustaci vína nebo rumů. Podobnou možnost najdete třeba na webu Zážitky – k bedně s 6 lahvemi kvalitních vín dostanete i video, ve kterém vás profesionální someliér provede degustací stejně, jako kdyby byl v obýváku s vámi.

Foto: Profimedia.cz

Degustaci vín si můžete užít i ve svém obývacím pokoji Foto: Profimedia.cz

Čtěte na počítači 

Přečetli jste za dobu karantény už všechny knihy, které jste si nastřádali? Do obchodu pro nové si zatím dojít nemůžete, naštěstí ale existují e-knihy! Například Databáze knih poskytla desítky elektronických knih volně ke stažení. Najdete zde zejména klasiku, ale i novější kousky, které by vám rozhodně neměly uniknout.

Pokud ale toužíte po nějakém aktuálnějším hitu, využijte velikonoční pomlázku od O2 Knihovny . Sedm top hodnocených titulů si můžete pořídit do 20. dubna se slevou až 50 procent. Na své si přijdou romantičky díky knize Hříchy Hollywoodu, mladší potěší sedmé pokračování fantasy série Skleněný trůn s názvem Království popela. Pro milovníky napětí tu jsou Psychohry, Nevinný klient, Tulák a Mentalista.

Zajděte si na bohoslužbu

I když jsou kvůli karanténě uzavřeny i kostely, nemusí zůstat věřící bez bohoslužby – zvlášť v období Velikonoc. Farnosti, jednotlivé kostely i církve na svých webových stránkách zveřejňují odkazy na buď online přenosy bohoslužeb, nebo nabízejí jejich záznamy či alespoň audiozáznamy. Přehled přímých přenosů velikonočních bohoslužeb biskupů jednotlivých diecézí, ať již těch televizních, nebo internetových, najdete na stránkách Církev.

Zabavte děti vařením a pečením

Ocenili byste i malé pomocníky v kuchyni? Možná vás v ní klidně i zastoupí, pokud jim dopřejete kurz Velikonočního vaření a pečení – speciálně pro děti ho online a zdarma pořádá Škola vaření Chefparade, a to v neděli 12. dubna od 11 hodin – takže vy máte volno, děti si mohou sníst to, co se navaří – mazanec, pizza šneky nebo nádivku.

I vy si ale můžete v kuchyni vyzkoušet to, na co vám zatím nezbýval čas – máme pro vás hned 21 takových receptů.

Foto: Profimedia.cz

Nechte děti, ať samy v kuchyni připraví nějaké dobroty. Vytěžíte na tom čas volna! Foto: Profimedia.cz

Projděte si Prahu 

Plánovali jste, že se na jaře podíváte do Prahy, projdete si ta nejromantičtější místa, nahlédnete do muzeí, podíváte se na pražské střechy z výšky některé z věží… O tenhle zážitek vás nemusí koronavir připravit – dokonce si ji můžete užít i ve 3D. Stačí navštívit oficiální turistický portál Prahy a vybrat si trasu virtuální prohlídky.

Zajděte do kina nebo divadla

Už se těšíte, až usednete do hlediště v kině nebo divadle, až si dopřejete pěkný film nebo představení? Nemusíte čekat na konec karantény, stále víc kin a divadel se rozhodlo přijít za vámi na gauč. O svátečním víkendu se můžete podívat například na Případ mrtvého nebožtíka v Kině Lucerna.

Nebo si můžete vybrat hned z několika divadelních představení v různých koutech republiky – přehled najdete na stránkách I-divadlo.

Nazdobte byt na Velikonoce 

Potřebovali byste ještě trochu nazdobit byt na Velikonoce? Pak se můžete s naším videem naučit vyrobit krásnou dekoraci z plata od vajec – zvládnete to jistě hravě!

A jestli hledáte inspiraci do kuchyně, podívejte se na Televizi Seznam. Najdete tam mnoho receptů a návodů.

Reklama

Načítám