Hlavní obsah

Život v době karanténové: 21 receptů, které konečně zkusíte

Foto: Just Life, Shutterstock.com

Foto: Just Life, Shutterstock.com

Reklama

Přes všechno zlé může mít současná karanténa i pozitivní stránky: zpomalíte, uděláte si víc času na rodinu i na sebe, a ještě se třeba pustíte do výzev, které jste dlouho odkládali. Třeba i těch kulinárních!

Článek

Každý řeší současnou situaci po svém a všimla jsem si, že kromě bohulibých aktivit, jako je šití roušek, se spousta lidí věnuje vaření. Proto jsem dala dohromady 21 receptů, které vás v době větší aktivity mohly odradit složitějším postupem či surovinami, ale teď na ně dost možná budete mít čas.

Hlavně se do toho nezamotat!

Kuřecí roláda se sýrem a šunkou, španělský ptáček nebo barevná plněná sekaná vypadají hezky na talíři, báječně chutnají, ale co si budeme povídat, jejich příprava vyžaduje trochu trénink. Nicméně pro vás máme podrobné postupové recepty, se kterými se určitě nezamotáte!

S vůní dálek

I tyto hitovky asijské kuchyně spojuje pěkný vzhled, tolik lajků na sociálních sítích dostane málokteré jídlo. Skvělá chuť je sice časově náročnější na přípravu, ale nadýchané bochánky gua bao s grilovaným bůčkem, japonské knedlíčky gyoza i letní závitky s arašídovou omáčkou za to prostě stojí. Dáte si?

Sushi party

K organizování večírků vás v tuto chvíli samozřejmě vyzývat nebudu, ale pustit se do dlouho odkládané výroby sushi může být fajn program na odpoledne i s dětmi, které nemohou do školy. Zkuste klasické rolky i sendviče onigirazu.

Když dojde pečivo...

Za běžného režimu je pečení kváskového chleba trochu oříšek, ale pokud jste teď více doma, je na čase tomuto pečicímu šílenství konečně podlehnout! Jestli si zatím netroufáte, zkuste alespoň zdravý semínkový chléb s vločkami nebo nadýchané máslové houstičky.

Hezky z gruntu: domácí nudle

Pokud jste v nákupním šílenství ukořistili dostatek mouky, čerstvé domácí těstoviny budou jasná volba. Ať už se pustíte do snadných polévkových nudliček, širokých těstovin (skvělých i na sladko) nebo čínských biang biang, k těm kupovaným se vám bude vracet jen horko těžko.

Francouzská spojka

Málokterá kuchyně potrápí cukráře-začátečníky tolik jako ta francouzská. Ale! Když dodržíte několik základních pravidel, odvděčí se vám neuvěřitelnými dobrotami. Vyzkoušejte svou trpělivost s makronkami (máme tipy od profesionálky) nebo si upečte nadýchaný šlehačkovo-jahodový fraisier.

Hezky česky

Ani česká kuchyně si se složitostí některých receptů ovšem nezadá. Kynutého těsta se nicméně většina lidí bojí naprosto bezdůvodně – v receptech najdete naše tipy, jak na to, aby se vám zaručeně povedlo. A ta vůně, až z trouby vytáhnete čerstvě upečené buchty či koláče. O nadýchaných domácích koblihách snad ani mluvit nemusím!

Máte i vy nějakou svoji osobní kuchařskou výzvu? Napište nám do diskuze!

Reklama

Načítám