Hlavní obsah

Velká prsa vs. malý zadek

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Baculky mají svoje přednostiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Jsem normální žena. Máme ženské křivky a svůdné obliny. Mužům se to líbí víc než postava Victorie Beckham," nechala se slyšet jistá zpěvačka, které celulitida prosvítá i přes džínsy. K tomuto tvrzení se vyjádřil i jeden zástupce mužského pohlaví (já) a řekl: „NE."

Článek

Žil jsem s holkou, jejíž váha se pohybovala kolem metráku. A tak znám všechny výmluvy a důvody k tomu, proč si dát ještě jednoho hamburgra:

  • to je moje poslední jídlo, od zítřka držím dietu/cvičím/hubnu/nejím/bla bla bla
  • já jím normálně, ale mám nesprávné spalování
  • já za to nemůžu, máme to v rodině
  • dej mi pokoj, musím se najíst, jsem nervózní
  • já nejsem tlustá, to mám jen hrubou kůži

Pokud i vy nakupujete v obchodech typu „Madam XXL" a ve fastfoodech sedíte na lavičce, protože se nevejdete do židle, dávejte pozor. Podle výzkumu Státní univerzity v New Yorku zvyšování BMI (body mass index) u žen je přímo úměrné ke snižování jejich příjmů a oslabení prestiže v pracovní oblasti. Publikovány byly i další zajímavé informace. Se zvyšující se hmotností žen klesá pravděpodobnost, že si najdou partnera a uzavřou manželství. Taky příjmy muže výrazně klesají, pokud má po svém boku manželku s kily navíc. BMI ovlivňuje pracovní oblast převážně u mladších žen.

Svět zkrátka diskriminuje baculky. Uznávám, že žena se skvělou postavou se nijak zvlášť snažit nemusí, abych poslouchal její trapné historky z ranního joggingu a nový recept s tofu. Baculka zaujme spíš povahou a humorem. Vím, není to fér, ale u mužů to funguje úplně stejně. Víckrát se mi stalo, že se dívky víc zajímaly o mého kamaráda sportovce, zatímco já seděl vedle a v duchu se smál nad nesmyslností jejich konverzace. Na první pohled prostě vyhrává atraktivnější zevnějšek.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

BMI souvisí s pracovní pozicíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Neznám ženu, která by byla se svou postavou spokojena. Je to klasika. Všechny říkáte, že máte velký zadek, abychom vám my říkali, že to tak není. Boubelce je jednoduché zalichotit. Stačí skoupit všechny dostupné knihy o baroku, vystřihnout obrázky a vylepit s nimi záchod.

Na tlusté ženě si můžete nahrnout ňader, kolik chcete a kde chcete. Tu šíhlou vám každý očumuje. Boubelky jsou špatné ve fotbale, ale uvaří mi výbornou svíčkovou. Barbíny vypadají v minisukni zatraceně sexy, ale jejich hadříky vraždí moje kreditky. Někteří muži si svou partnerku schválně vykrmují, protože je to vzrušuje. Taky v domácnosti ušetříte za vodu ve vaně. A ta prsa! Všichni víme, že velká prsa jsou neocenitelným pomocníkem k prosazování ženských pravd. Večeříte s holkou s obrovským výstřihem. Opravdu se snažíte tam nekoukat a povídat si s ní. Ale nedá se s tím bojovat. „Lístky na balet? Určitě. Novou podlahu do koupelny? Souhlasím. Víkend u tvé mámy? Rozhodně. Dej si ještě skleničku vína, miláčku..."

Taková návštěva u její maminky je ale opravdu dobrý test, jak bude asi ta vaše vypadat za dvacet let. Často se muž lekne a nikdy se neožení. Chtělo by to napsat klišé typu vzhled není důležitý, ale to by mě moje současná pětačtyřicetikilová přítelkyně nechala. A co by mi pak kamarádi záviděli?

Reklama

Související témata:

Načítám