Hlavní obsah

Velký krok pro planetu: eko péče a drogerie

Foto: dm drogerie

Udržitelným způsobem života napomáháme lepší budoucnostiFoto: dm drogerie

Také si všímáte trendu návratu k přirozenosti? Ruku v ruce s tímto trendem jde i snaha o trvalou udržitelnost. Výměna igelitových tašek za látkové je již v povědomí lidí delší dobu. Ten, kdo touží žít ještě více v souladu s přírodou, může objevovat širokou nabídku šetrnějších produktů.

Článek

Drogerie dm se věnuje trvalé udržitelnosti již dlouhodobě. Neustále se snaží jít společnosti příkladem a hledat nové cesty, které pomohou ochránit přírodu.

V prodejnách dm lze zakoupit každodenní nezbytnosti jako toaletní papír, ale i pečující přípravky z oblasti certifikované přírodní kosmetiky alverde, dámské hygienické produkty a v neposlední řadě také přípravky pro úklid domácnosti. Snadno je poznáte podle zelených cenovek.

Samozřejmostí je proto snížení spotřeby plastů, zvýšení podílu recyklovaných materiálů v obalech, zavedení široké nabídky tuhých produktů v papírových krabičkách a ve vybraných prodejnách možnost využití plnicích stanic na ekodrogerii.

5 pravidel zodpovědného způsobu života:

1. Třídění odpadu.

2. Upřednostnění veganských a bio produktů.

3. Nákup koncentrovaných přípravků (z důvodu šetření obalů).

4. Vědomý nákup = zajímat se o zemi původu, složení obalu i chování výrobce.

5. Respekt k přírodě = volba produktů neutrálních k životnímu prostředí.

Dejte zelenou přírodě

Foto: dm drogerie

Produktová řada Pro Climate je neutrální k životnímu prostředíFoto: dm drogerie

Pro životní prostředí nyní můžeme udělat ještě více. Je čas sáhnout po přípravcích, které nejsou „jen“ klimaticky neutrální, ale jsou neutrální k životnímu prostředí. Přesně takové jsou inovativní produkty dm Pro Climate. Jsou vyráběny tak, aby zanechaly co nejmenší ekologickou stopu. Během jejich životního cyklu dm vykompenzuje jejich dopad na životní prostředí v 5 oblastech, které ovlivňují životní prostředí. Vedle emisí skleníkových plynů je to také eutrofizace (zatížení vod), okyselování půdy, oxidační smog a narušování ozonové vrstvy.

Každý krok se počítá, důležité je začít se změnou ještě dnes.

Načítám