Hlavní obsah

Velký zadek? Takhle bude sexy!

Foto: Petr Makovička

Modely vyzkoušela na vlastní kůži čtenářka HankaFoto: Petr Makovička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastníte zadeček, jehož nazývat zdrobnělinou je trochu… nevýstižné? Zásobujete proto svou skříň dlouhými svršky v dobré víře, že ho alespoň trochu „zneviditelníte“? Zvolte jinou strategii! Pokud se vaše proporce naučíte správně oblékat, můžete z nich udělat naopak přednost. Když se všichni zbláznili do pozadí Jennifer Lopez, proč byste nemohla sklízet obdiv i vy?

Článek

Příklady správného stylingu si můžete prohlédnout na modelech, ve kterých se nechala „zvěčnit“ naše sympatická čtenářka Hanka. Ta je sice štíhlounká, ale oproti zbytku postavy má zadeček výraznější. Na to, jak z podobných tvarů získat maximum, jsme se zeptali stylistky Jany Letkové.

Správná délka vám zalichotí!

Spoustu otázek mají dámy s širším pozadím na to, jak má vypadat jejich oblíbený kousek – džíny. Máte-li větší zadek a boky, myslete na to, abyste vaše tvary opticky srovnala. Pokud zvolíte uzounké skinny, které vás obepínají, budou vaše boky a zadek vypadat oproti zbytku postavy zbytečně silnější. Ideální jsou proto rovné střihy nebo trendy kalhoty, které se směrem dolů trochu rozšiřují.

Co se týče svršků, zachrání vás ta správná délka topu. Ta má sahat ideálně do míst, kde končí tričko naší čtenářky. Takže už žádné topy, které překryjí celé vaše pozadí! Přes triko si klidně jako Hanka vezměte kratší sáčko, nad tímhle roztomilým jsme se rozplývali po celou dobu focení.

Foto: Petr Makovička

Džíny vybírejte rovně střižené nebo mírně rozšířenéFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Zapamatujte si, kam sahá Hance triko. Tahle délka bude slušet i vámFoto: Petr Makovička

Na foto: džíny (Only, 1890 Kč), boty (Zara, 1999 Kč), sako (Vero Moda, 1599 Kč), náhrdelník (I´am, 299 Kč), triko (Vero Moda, 249 Kč)

Vsaďte na tvar přesýpacích hodin

Postava ve tvaru přesýpacích hodin je snem většiny žen a samozřejmě hlavně mužů. Když tak nastala otázka, do jakých šatů Hanku obléknout, volba byla jasná. Stylistka Jana sáhla po šatech s výraznými rameny, které postavu trochu opticky srovnají. Tohoto triku můžete využít i u různých topů, zvýrazněná nebo nařasená ramena jsou v kurzu, a tak s jejich sháněním nebudete mít problém.Jestli máte horní polovinu těla útlejší, jděte do nich, s širšími rameny se nařasení vyhněte. Pokud máte šaty volnějšího střihu, nezapomeňte přidat pásek, který iluzi dokonalé „přesýpací“ postavy dotáhne do konce.

Foto: Petr Makovička

Pásek na šatech umocní dojem dokonalé siluetyFoto: Petr Makovička

Na foto: šaty (Zara, 899 Kč), boty (Zara, 999 Kč), pásek (Vero Moda, 499 Kč), punčochy (Calzedonia, 199 Kč)

„Áčka“ vedou!

Ideálním střihem sukně, kterou by si měly ženy s větším zadečkem pořídit, je ten áčkový. Sukně by se tak měla směrem dolů rozšiřovat. Dobrým tipem je zase pásek, který přitáhne pozornost k pasu. Ze svršků stylistka vybrala klasickou bleděmodrou košili a kratší bundičku, ze které jsme nechali vykukovat rukávy.

Foto: Petr Makovička

Hanku oblékala stylistka Jana LetkováFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Áčkové sukně budou slušet i vámFoto: Petr Makovička

Na foto: sukně (Zara, 999 Kč), boty (Zara, 649 Kč), punčochy (Calzedonia, 199 Kč), košile (H, 399 Kč), bunda (Zara, 1499 Kč), náramek (Mango, 399 Kč), pásek (Pimkie, 250 Kč), náhrdelník (I´am, 299 Kč)

Pořád ještě považujete svůj větší zadeček za nedostatek?

Reklama

Související témata:

Načítám