Hlavní obsah

Venušiny kuličky přinášejí rozkoš i zdraví. Jak je používat?

Foto: Mila Supinskaya Glashchenko, Shutterstock.com

Prožívejte hlubší orgasmus i vy, stačí k tomu použít Venušiny kuličky. Vše vám o nich povímeFoto: Mila Supinskaya Glashchenko, Shutterstock.com

Reklama

Podle mnoha odborníků nejde jen o erotickou hračku, Venušiny kuličky mají i neoddiskutovatelné zdravotní účinky. Takže dámy, stud stranou, pojďme si říci, co a kdy s nimi dělat :-).

Článek

Jak je z názvu Venušiny kuličky patrné, tuto erotickou hračku tvoří dvojice spojených plastových kuliček, uvnitř každé se nachází další kovová. Při pohybu vyvolávají chvění a jemné vibrace, které stimulují vnitřní svaly pochvy a nositelce nabízejí příjemné potěšení.

Nošení kuliček vás ale nutí i zatínat svaly, které snad žádnou jinou aktivitou tak důkladně neposílíte. Svaly nejenže pevněji obemknou penis vašeho partnera, ale i vy se dočkáte intenzivnějšího sexuálního prožitku a výraznějšího orgasmu.

Začátečnice by si měly vybrat lehčí modely a zavádět je pouze na pár minut denně, později je lze používat v průběhu celého dne, dokonce i při sportu. Po zhruba šesti týdnech jsou svaly již výrazně posílené.

Jde i o zdraví

Kromě okamžitého sexuálního benefitu účinky nošení kuliček doceníte i s odstupem. Posílené pánevní dno je totiž podle lékařů nejlepší prevencí proti nežádoucímu úniku moči. „Močová inkontinence je problémem hlavně u žen, statistiky říkají, že jí trpí až 20 procent,“ říká MUDr. Jan Pokorný, primář urologického oddělení Nemocnice v Karlových Varech.

Inkontinence trápí řadu žen po porodu, může provázet nadměrnou obezitu a stává se nepříjemnou společnicí s přibývajícím věkem a postupně ochabujícím svalstvem. Takzvané Kegelovy cviky jsou nejspolehlivějším způsobem, jak jim předcházet.

Foto: Eillen, Shutterstock.com

Slast i zdraví? To jsou Venušiny kuličkyFoto: Eillen, Shutterstock.com

Čím se pánevní dno vlastně oslabuje?

Věk, nadváha, zátěž při porodu nebo některých operacích, častější těhotenství a porody – to jsou příčiny oslabeného pánevního dna. Dalšími důvodem bývá i dlouhodobě zvýšené zatížení při zvedání těžkých břemen, vytrvalém kašli nebo při chronickém zhoršení dýchání. Při poklesu dělohy dochází k poklesu prakticky celého pánevního dna, může tak poklesnout i močový měchýř, a pokud na něj tlačí děloha, dochází k inkontinenci.

Příznaky pokleslého pánevního dna jsou bolesti zad, nepříjemné pocity při močení, menstruační bolest, inkontinence, bolestivý pohlavní styk nebo bolest při fyzické zátěži.

Vaginální svalstvo samozřejmě můžete posilovat i stahováním bez vložených kuliček, jenže pro mnoho žen je problematické si uvědomit, kde vůbec dotyčné svalstvo je a zda ho stahují dobře. Díky kuličkám si stahy lépe uvědomíte a pravděpodobně budete cvičit i intenzivněji.

Začátečnice mohou sáhnout po nejmenších a nejlehčích kuličkách, pokročilé cvičenky v sexshopu mohou vybírat z rafinovaných dvojkuliček nebo užších a těžších kuliček.

„Ženy by měly cvičit 30 minut denně. Ideální je, když po zavedení kuličky provádějí přirozený pohyb – chodí, lehce běhají, plavou, tančí nebo třeba uklízejí. Tyto činnosti rozhýbou tělo, vytvářejí jemnou pohybovou energii a stimulují tak vaginální svaly,“ vysvětluje Robin Holešínský, produktový ředitel firmy Loveo, výrobce erotických hraček.

Foto: Aleynikov Pavel, Shutterstock.com

Nikdo nemusí vědět, že za vaším uspokojením stojí dvě nenápadné kuličky :-)Foto: Aleynikov Pavel, Shutterstock.com

Co při nákupu nepodcenit?

Seženete je v sexshopu, ale i v lékárnách, zdravotních potřebách nebo drogeriích, kromě vzhledu ale myslete na několik základních věcí. Vždy nakupujte od prověřených výrobců, kteří garantují nezávadnost použitého materiálu. Pokud kupujete své první kuličky, vyberte spíše klasiku a nižší váhu. Podívejte se na našich 6 tipů na Venušiny kuličky, které vás naladí.

Nejhygieničtější jsou jednolité kuličky beze spár, záhybů a textilních provázků, na kterých se mohou zachytit různé choroboplodné zárodky. Členitý povrch vám sice může nabídnout intenzivnější potěšení, velmi špatně se ale čistí. Také otestujte hlučnost kuliček – určitě nechcete, aby vás rozptylovalo jejich cinkání či cvakání, když s nimi vyrazíte třeba do práce.

Máte s Venušinými kuličkami zkušenosti, nebo Kegelovy cviky cvičíte i bez nich?

Reklama

Načítám