Hlavní obsah

Veronika zhubla 16 kilo za rok. Víme, jak to dokázala!

Foto: Jakub Jurdič

Jakým způsobem se Veronice podařilo zhubnout? Přečtěte siFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletá Veronika dokázala za rok zhubnout 16 kilo! Jak se jí to povedlo a co zafungovalo? Přečtěte si její příběh, třeba vás inspiruje!

Článek

Před rokem v tuhle dobu vážila Veronika při výšce 161 cm úctyhodných 82 kilo. Po střední škole nastoupila do kanceláře a najednou začala hodně sedět u počítače. Navíc se přestěhovala s přítelem do jiného města, měla více stresu, málo známých… „A kvůli tomu všemu jsem pak nastřádala dvacet kilo navíc,“ přiznává Veronika.

Nejdřív to zkusila sama

Rozhodla se, že takhle to rozhodně nenechá. „Pustila jsem se do zdravé výživy, protože jsem si myslela, že vím, co zdravé je, a co není,“ popisuje první kroky ke zhubnutí. Podařilo se jí shodit dvě kila. „Ale to bylo pořád málo, proto jsem začala cvičit na kardio strojích a chodila na pilates,“ prozrazuje Veronika dál. I to jí přineslo, kromě zpevněného těla, o další dvě kila méně.

Foto: archiv čtenářky

Před rokem měla Veronika o dvacet kilo vícFoto: archiv čtenářky

Nechala si poradit

Pořád ale nebyla spokojená, ale nevzdávala se a pátrala dál. „Díky doporučení kamarádky jsem navštívila specialistku na hubnutí Elišku Kahounovou, která mi sestavila jídelníček,“ říká mladá podnikatelka. A v čem byl jiný než ten její dosavadní? „Myslela jsem si, že pokud chci zhubnout, měla bych jíst málo. Opak je ale pravdou – místo tří porcí jídel jich mám pět i šest,“ uvádí Veronika s tím, že tenhle fakt překvapuje stále i její okolí, které jí říká, jak je možné, že hubne, i když pořád jí.

Foto: Jakub Jurdič

Na červenou by si Veronika ještě před nedávnem netroufla. A dnes? No, uznejte sami!Foto: Jakub Jurdič

A co dál jí dietoložka poradila? „Zjistila mi, jaký jsem metabolický typ a co moje tělo lépe spaluje. Podle toho mi pak vytvořila menu,“ říká Veronika. Dozvěděla se také, jaké potraviny jsou pro ni vhodnější i po kterých více přibere. Opustila sladké a tučné a nově zařadila jáhly, kuskus, quionou, bulgur (i jeho se týká náš redakční seriál) – což prý dřív vůbec neznala. „Ani cvičení jsem neopustila a třikrát týdně se jdu do fitka proběhnout či protáhnout tělo,“ doplňuje Veronika.

Foto: Jakub Jurdič

Co zvládala nejhůř? Nejíst sladké a vypít během dne až tři litry vodyFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Ještě má před sebou šest kilo, které chce shodit. Pak už bude spokojena úplněFoto: Jakub Jurdič

Dá se to zvládnout

A jestli měla Veronika nějakou krizi nebo jí něco nešlo? „Byla jsem připravena na to, že se váha i zastaví, takže mě to pak nepřekvapilo. Nejtěžší pro mě ale bylo naučit se vařit a připravovat si všechno dopředu,“ uvádí Veronika. Do práce chodí s krabičkami s jídlem… Co se samotného menu týče, chybí jí snad jen jedině sladkosti typu koblihy ke kávě a vypít tři litry za den také chce prý snahu. „Každopádně za rok se mi podařilo dát dolů 16 kilo, a pro to se zkrátka nějaké ústupky udělat musí,“ směje se Veronika.

Co vy na to?

Reklama

Načítám