Hlavní obsah

Virtuální sex! Je to nevěra?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Anonymita na internetu zbaví ostýchavostiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Internetové chaty jsou plné sexu a jsou tak oblíbené. Může se stát právě vám, že se zde váš partner zapomene... Máte na virtuální sex žárlit?

Článek

Klidný život před internetem...

Martinin život ubíhal celkem poklidně. Se svým partnerem neměla vážnější problémy až do doby, kdy si nechali domů zavést internet. Její partner na něm začal trávit stále více času a při datlování do klávesnice se často tak zvláštně usmíval... Svou „práci" na internetu však dovedně skrýval a vždy, když odešel od počítače, spustil šetřič monitoru. Nebylo tak jasné, jaké stránky navštěvuje. Až jednoho dne si musel rychle odskočit a v počítači zůstala stránka otevřená. Marta nevydržela, do počítače nakoukla a strnula. Zjistila, že její manžel (zde Samec_Yiri") chatuje s jistou „Nadrzenou_25" a že si rozhodně nedopisují poprvé. Obsah jejich konverzace byl patřičně peprný a konverzovali o takových věcech, které si Marta nepředstavovala ani ve snu...

Internet plný erotiky

Erotika na internetu je velkým fenoménem, což je dané hlavně anonymitou tohoto prostředí. Na internetových chatech se stačí pouze registrovat a vaše údaje pak již nikdo neověřuje. Logicky tak lidé mohou říkat (psát) to, co by se jinak neodvážili vyslovit. A sexuální záležitosti jsou ty z nejintimnějších. Není se tedy čemu divit, že chaty se sexuální tematikou patří mezi nejnavštěvovanější a že se také mnoho jiných internetových diskuzí do sexuální tematiky zvrhne.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Flirtování na internetu nemusí končit rozvodemFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Jaké je nebezpečí

Virtuální nevěru můžeme rozdělit do několika úrovní. Nejméně „škodlivou" je nevěra, která probíhá skutečně pouze virtuálně. Ta může mít podobu různých chatů a diskusních fór. Na mnoha chatech se uživatelé dobře „virtuálně" znají a jsou zvyklí chodit na stejná místa. Dost často si zachovávají plnou anonymitu a nic konkrétního o sobě nevědí. Ve skutečnosti se nepotkali a ani o to nestojí. Stačí jim pouze popisovat své představy, žít si zde svoje virtuální životy, které s těmi reálnými nemají skoro nic společného.

Dalším stupněm jsou seznamky. V těch si uživatelé hledají své protějšky a to dost často i pro nezávazný sex. Internetové prostředí snese totiž skutečně dost a lidé mají méně zábran proto, aby napsali, co skutečně chtějí a po čem touží. V takovém případě je už situace horší, protože lze čekat, že si váš partner zde někoho najde a hlavně, že o tuto situaci skutečně stojí a ne že se pouze chce odreagovat.

Samostatnou kapitolou je hra Second life, tedy Druhý život. Tato hra probíhá také na internetu a vy si zde můžete pořídit kompletní paralelní život. Ten má ale oproti tomu běžnému jednu velkou výhodu - celý život si můžete zvolit. Počínaje tím, jak velký dům máte mít, přes velikost vašich prsou až po výběr vašeho partnera. Pozor! Tato hra způsobila dokonce rozvod i v reálném světě. Jistá Angličanka neunesla, že její manžel si zde našel svoji virtuální partnerku a dokonce se s ní i oženil. Pikantní na tom bylo, že ona se se svým manželem seznámila právě díky této hře. To ukazuje na fakt, že mnohým internetovým návštěvníkům nestačí jejich virtuální dovádění, a chtějí se s objektem svého zájmu i sejít doopravdy. A zde je již krůček k nevěře opravdové.

Erotický chat může mít i doma

Rozlišujme tedy, zda internetové prostředí pro vašeho partnera představuje pouze „hřiště", kam si odskočí, aby se zde vepsal ze svých tužeb, nebo místo, kde se hodlá seznamovat i pro reálný život. Pakliže jde o první případ, nechystejte hned rozchod. Možná stačí partnerovi naznačit, že žhavou konverzaci a vyplnění přání může čekat v první řadě od vás!

Reklama

Související témata:

Načítám