Hlavní obsah

Nejkrásnější letní sandálky

Foto: Thinkstock

Připravte se na léto už teďFoto: Thinkstock

Reklama

Sluníčko je tu! A spolu s ním i letní móda, oblečení i boty. A právě o nich půjde dnes řeč. Podívejte se s námi na nejnovější trendy v obouvání. Léto je už za dveřmi!

Článek

Co se bude nosit? Převažovat budou zemské barvy, kulaté tvary a boty budou přetínat tenoučké pásky. Jehlové podpatky půjdou téměř do ústraní, nahradí je širší podpatky, platformy nebo placky. Většina letošních bot tak bude super pohodlná!

Vyvyšujte se!

Co vám v létě rozhodně nesmí chybět, jsou platformy. Velký comeback slavily už loni a i letos budou v kurzu. Odpovídají totiž současnému stylu, kdy se nosí především přírodní materiály i barvy. Jsou skvělým tipem pro ženy, které do výšky příliš nenarostly a vysoké podpatky jim činí potíže. Na platformě je totiž chodidlo jen v minimálním sklonu a jsou tak mnohem pohodlnější. V módě jsou protiklady – robustnější boty si proto klidně vezměte k romantickým šatům. Nebojte se ani výrazných barev.

Páskovaná

I „gladiátorky“ přežily sezonu a vrací se v plné síle. Splňují totiž rovnou dva trendy – jsou kotníčkové a mají pásky! Těmi se bude zdobit většina bot a bude platit heslo: „Čím více, tím lépe“. Pásky mohou být i různobarevné.

Inspirace Zemí

Nosí se i boty s širším podpatkem a v zemských barvách, jako je hnědá, zelená či béžová. V módě jsou přírodní materiály, vrací se i dřeváky. Ve zdobení vedou etnické korálky či zvířecí vzorování. Inspirovány jsou exotickou faunou i flórou.

Prostřihy na těch správných místech

Nejžhavějším trendem letošní sezony jsou bezesporu kotníčkové sandálky. Ty se dělají jak s podpatkem, tak i zcela rovné. Nemusíte se bát, že by vám v nich bylo horko, jsou totiž šikovně vykrojené, leckdy i jako žabky. Nosí se převážně v neutrálních tónech a skvěle vypadají v kombinaci s džínovou sukní či kraťasy. Často jsou zdobené nýty. Máte-li raději eleganci, vyzkoušejte boty s podpatky a zajímavými prostřihy. Na nohy se vám tak mrkne každý!

Zkušená námořnice

Ani námořnický styl se ještě neokoukal a nemusí jít o klasické vodorovné pruhy. Nosí se různé variace modré, bílé a červené. Tyto barvičky najdete jak na klasických žabkách, elegantních botkách s otevřenou špičkou, ale i měkoučkých balerínách. A parádu s nimi uděláte jak na lodi, tak i ve městě!

Letní botičky právě zaplavují české obchody, tak se směle vydejte na lov. Jak jinak vyšlápnout do slunného léta, než v nových sandálkách?

Reklama

Související témata:

Načítám