Hlavní obsah

Vlasové proměny Scarlett Johansson: Co jí sluší nejvíc?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodská star Scarlett Johansson se nedávno vrátila k blond vlasům. A protože je, alespoň co se týče barev, chameleon, zmapovali jsme její proměny v průběhu let. Podívejte se a hlasujte v anketě, který odstín populární herečce sluší nejvíc.

Článek

Scarlett Johansson (33) znáte pravděpodobně jako půvabnou, sexy blondýnku s hollywoodskými vlnami. Je to podobný typ krásky jako Marilyn Monroe (†36) – a možná proto se od roku 2014 drží zuby nehty krátkého sestřihu, v němž vypadá úplně jinak. Tak či onak, změny image k povolání herečky jednoduše patří. Podívali jsme se proto, co všechno během kariéry na hlavě vystřídala. Jen se divíme, že její vlasy všechno přežily!

Třináctiletá Scarlett

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johansson v roce 1997 a 1998Foto: Profimedia.cz

Když se pozorně zadíváte na fotky mladičké Scarlett, uvidíte, že její vlasy jsou někde na pomezí blond a hnědé. Někdo by je považoval za tmavě blond, někdo za světle hnědé. Díky tomu si herečka může dovolit obě barvy a vždycky bude vypadat dobře.

Do světa filmu vtrhla už jako malá, a to díky své matce, která pracovala jako produkční a brala ji na různé castingy. Vyplatilo se. Poprvé se objevila ve snímku „Všude dobře, doma nejlíp“ (1994) a hvězdnou kariéru pak odstartovala filmem „Zaříkávač koní“ (1998).

Období experimentů

Foto: Profimedia.cz

Herečka začíná s prvními vlasovými experimenty – rok 2002 a 2003Foto: Profimedia.cz

V roce 2002 se Scarlett Johansson ukázala na newyorském týdnu módy s novou barvou. A působí, jako by byla zrzka odjakživa. O rok později vyzkoušela tmavě hnědou. V té době s barvou i střihem hodně experimentovala a nosila mikádo i ofinu. Tehdy také zazářila ve filmu „Ztraceno v překladu“ (2003) – za svůj výkon získala cenu BAFTA v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli.

Blond diva i bruneta

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johansson ve filmu „Až tak moc tě nežere“ (2009) a v tom samém roce na výstavě amerického Vogue v MiláněFoto: Profimedia.cz

Následovala éra blond vlasů, které předvedla například ve snímcích „Ostrov“ (2005) po boku Ewana McGregora (47) a „Dokonalý trik“ (2006) s Christianem Balem (44) anebo v komedii „Až tak moc tě nežere“ (2009) vedle Jennifer Aniston (49). Scarlett zde vždycky hraje dokonalou krásku.

Nějakou dobu s barvou příliš neexperimentovala a až do roku 2009 se držela osvědčené zářivé blond v teplém odstínu. Pak se proměnila v brunetu. V jednom rozhovoru prozradila, že to byla podvědomá reakce na přání, aby ji vybrali do role Black Widow, komiksové postavy s tmavě červenými kadeřemi. Evidentně to zabralo!

Pixie cut poprvé

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johansson jako Black Widow ve filmu „Iron Man 2“ a v roce 2014, kdy poprvé předvedla krátký sestřihFoto: Profimedia.cz

Jako akční superhrdinka se představila ve filmu „Iron Man 2“ (2010). Kvůli roli Black Widow alias Nataše Romanovové si vyzkoušela tmavě červenou barvu. A na základě téhle proměny můžeme prohlásit, že Scarlett Johansson sluší snad všechny odstíny. U tmavé však příliš dlouho nevydržela, už v říjnu 2009 vlasy zesvětlila a koncem roku byla opět skoro blond. Temně zrzavou tedy nosila jen během natáčení marvelovského trháku.

Ačkoli na pracovním poli se Scarlett dařilo, s štěstím v lásce to bylo horší. V roce 2011 se po dvou letech rozpadlo její manželství s hercem Ryanem Reynoldsem (41). Říkává se, že ženy mění účesy v souvislosti s životními zvraty – a v tomhle případě to vážně platí. Scarlett Johansson se dala ostříhat na mikádo. V roce 2014 opět zkracovala, ale tentokrát razantněji – překvapila krátkým pixie cutem. V tom samém roce se herečce narodila dcerka Rose Dorothy, kterou má s druhým manželem (nyní už exmanželem), francouzským novinářem Romainem Dauriacem (36).

Zpátky k blond

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johansson na premiéře „Avengers: Infinity War“ v dubnu 2018 a v říjnu na předávání televizních cen EmmyFoto: Profimedia.cz

U krátkého sestřihu zůstala Scarlett na hollywoodské poměry i náš vkus až příliš dlouho. Měnila jen délku horních vlasů a to, jak moc byla vystříhaná po stranách. Letos na jaře, na premiéře posledního dílu avengerské série „Avengers: Infinity War“, opět překvapila změnou barvy – u hnědé ovšem nakonec vydržela jen půl roku. A bylo to zase kvůli natáčení. Tentokrát se jednalo o film s názvem „Jojo Rabbit“ (2019), v červnu se točilo i v Praze.

Koncem září se Scarlett Johansson vrátila k blond, která jí, alespoň podle nás, sluší stejně nejvíce. Se staronovou barvou se předvedla na předávání cen Emmy po boku nového přítele, moderátora Colina Josta (36). Vypadá to, že si nechává vlasy po letech narůst, takže se můžete inspirovat, jak česat přerostlé vlasy, které nejsou ani krátké, ani dlouhé.

Anketa

Jaká barva vlasů sluší Scarlett Johansson nejvíce?
Hnědá
15,9 %
Blond
48,6 %
Červená
35,5 %
Celkem hlasovalo 4365 čtenářů.

Který film se Scarlett Johansson máte nejradši?

Související témata:

Načítám