Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vosí hnízda jinak? Naplňte je pařížskou šlehačkou! Zde kompletní recept.

1 hod.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
65 kusů
Těsto
  • 250 g ořechů
    8
  • 250 g cukru moučka
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 hrst piškotů
    1
    3
Náplň
  • 300 ml smetany ke šlehání
    7
  • 30 g kakaa
  • 40 g cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z ořechů, cukru, vejce a mletých piškotů vytvořte těsto. Těsto tlačte do formiček, hnízda by neměla mít tlusté stěny. Formičky vysypte mletými piškoty. Na prkénku nechte hnízda asi 2 až 3 dny proschnout, poté je plňte pařížskou šlehačkou.

02.

Jak na šlehačku? Svařte smetanu, kakao, cukr moučka a nechte v lednici přes noc vychladit. Až druhý den ji šlehejte a hnízda naplňte. Jako spodní část použijte piškoty. Hnízda nechte jeden den uležet, můžete je ještě částečně namáčet do čokolády.

Máte radši klasiku? V tom případě se podívejte na náš recept na nepečené včelí úly.

Související témata:

Načítám