Hlavní obsah
3,9
(7)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vosí hnízda jinak? Naplňte je pařížskou šlehačkou! Kompletní recept pochází z dílny naší čtenářky.

1 hod.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
65 kusů
Těsto
  • 250 g mletých ořechů
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 hrst piškotů
Náplň
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 30 g kakaa
  • 40 g cukru moučka
Článek

Postup

01.

Z ořechů, cukru, vejce a mletých piškotů vytvořte těsto. Těsto tlačte do formiček, hnízda by neměla mít tlusté stěny. Jana formičky vysypává mletými piškoty. Na prkénku nechte hnízda asi 2 až 3 dny proschnout, poté je plňte pařížskou šlehačkou.

02.

Jak na šlehačku? Svařte smetanu, kakao, cukr moučka a nechte v lednici přes noc vychladit. Až druhý den ji šlehejte a hnízda naplňte. Jako spodní část použijte piškoty, Jana ale zásadně používá kolečka, která si předpřipravuje při pečení lineckého. Hnízda nechte jeden den uležet, Jana je ještě částečně namáčí do čokolády.

Máte radši klasiku? V tom případě se podívejte na náš recept na nepečené včelí úly.

Reklama

Související témata: